Els sindicats d'Aena donen temps a Foment

El gestor aeroportuari ajorna la convocatòria de 25 dies de vaga a partir del 15 de setembre a l'espera d'arribar a un acord la pròxima setmana

Els treballadors d'Aena reclamen millores salarials Els treballadors d'Aena reclamen millores salarials

Els sindicats d'Aena, CCOO, UGT i USO, han decidit no convocar formalment la vaga de 25 dies a partir del 15 de setembre i donar més temps al ministeri de Foment per plantejar una proposta que els permeti arribar a un acord en la reunió del pròxim dijous 7 de setembre.

Els sindicats han valorat positivament el termini de temps sol·licitat pel secretari d'Estat d'Infraestructura, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, i esperaran a la trobada de la pròxima setmana abans de convocar les aturades. "Esperem que amb el que es posi sobre la taula es pugui arribar a un acord i no s'hagi d'arribar a una convocatòria formal de 25 dies de vaga", ha assenyalat el responsable de relacions institucionals de la UGT, Raúl Gómez.

Millores salarials

Els sindicats insisteixen en el fet que els treballadors han perdut un 8% de poder adquisitiu des de l'inici de la crisi i un 2,8% des del 2013. Per això, reclamen un augment salarial superior a l'1% i una taxa de reposició que vagi més enllà del 100%, que xifren en 700 efectius -450 places a Aena i 250 a Enaire-. També demanen la pròrroga de l'actual conveni col·lectiu fins al 2019.

Els representants dels treballadors d'Aena reclamen una parta justada en percentatge entre els 10 i els 30 milions d'euros entre plantilla i massa salarial, amb una paga lineal vinculada als beneficis per la plantilla.

Més informació
Madrid activa l’arbitratge forçós per posar fi a la vaga al Prat
Els vigilants d'equipatge aniran a la vaga el 2 de setembre
Els treballadors d'Eulen faran un dia de vaga setmanal a partir del 8 de setembre
Avui et destaquem
El més llegit