H&M acaba d'obrir una botiga insígnia a Barcelona
H&M acaba d'obrir una botiga insígnia a Barcelona

Els sindicats convoquen jornades de vaga i mobilitzacions contra l'ERO d'H&M

CCOO i UGT plantegen l'aturada de diverses botigues contra un acomiadament col·lectiu que afectaria prop de 1.000 persones

Comissions Obreres i la UGT convoquen diverses vagues i concentracions al llarg del mes de maig per protestar contra l'ERO anunciat per H&M. L'expedient, que suposa el tancament de 30 botigues i l'acomiadament de prop de 1.000 treballadors, ha estat qualificat de "salvatge" per les intersindicals.

Des de Comissions exigeixen que H&M "canviï la seva actitud a la Mesa de negociació". El sindicat treballa, segons han informat, per reduir "significativament" el nombre d'acomiadaments i millorar les indemnitzacions que percebrien els treballadors que acabin perdent el seu lloc perquè afavoreixin, diuen, "les adhesions voluntàries per garantir el seguiment del procés de transformació" de l'empresa amb participació dels treballadors. 

Les mobilitzacions convocades començaran els dies 7 i 8 de maig, amb concentracions a Barcelona, Tarragona i Lleida, i continuaran el dia 14 amb una aturada parcial de dues hores i amb dues jornades de vaga els dies 19 i 21 de maig.

Avui et destaquem
El més llegit