Siri, el primer assistent de veu que parlarà en català

Apple publica una oferta laboral per contractar un analista que inclogui el català a l'assistent de veu de la companyia

Siri serà el primer assistent de veu del món que parlarà en català | iStock Siri serà el primer assistent de veu del món que parlarà en català | iStock

Apple ha publicat noves ofertes laborals, entre les quals hi destaca una en què busca un analista perquè el seu assistent de veu, el Siri, parli en català. Segons informa Plataforma per la Llengua, Siri serà el primer assistent dels 32 que hi ha al mercat que aplicarà aquesta llengua, cosa que donaria resposta als usuaris catalanoparlants d'iPhone, iPad o AppleWatch.

A més, expliquen, l'assistent de veu també possibilitaria que l'Apple Car Play es configuri en aquesta llengua, ja que utilitza el sistema de reconeixement i parla de veu Siri, cosa que Plataforma per la Llengua havia reivindicat des de feia anys, però sempre es topava amb la negativa dels de Cupertino.

La multinacional ja ha millorat aquest setembre el programari incloent-hi llistes de música en català i afegint tota la interfície en aquesta llengua a l'Apple TV que, juntament amb Filmincat, són les úniques dues plataformes de vídeo "mínimament sensible a la nostra llengua".

Més informació
'Time Flies' d'Apple: poca innovació i molta estridència
Apple lloga noves oficines a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit