Sorare capta 40 milions d'euros de Benchmark i 'business angels' del Barça

L'injecció de finançament ve de la mà del fons d'inversió Benchmark, la firma de capital de risc Accel i alguns futbolistes com Gerard Piqué

Gerard Piqué aporta 3 milions d'euros a la ronda de finançament de Sorare | EuropaPress Gerard Piqué aporta 3 milions d'euros a la ronda de finançament de Sorare | EuropaPress

La plataforma de futbol fantasy Sorare ha tancat una ronda de finançament de 40 milions d'euros liderada pel fons d'inversió Benchmark i la firma de capital de risc Accel. A més a més també hi han participat alguns business angels del Barça, com per exemple Antoine Griezmann i, recentment, Gerard Piqué. Aquest últim hi va participar el passat mes de desembre per primer cop de la mà d'Emmanuel Seuge, exvicepresident de CocaCola, aportant 3 milions d'euros.

"El nostre objectiu és convertir-nos en un joc dins d'aquest bell joc que és el futbol, i oferir així als aficionats una plataforma on poden celebrar, compartir i gaudir de la seva passió", ha explicat Nicolas Julia, CEO de Sorare.

Dos anys després del seu naixement, l'octubre de 2018, Sorare ha entrat en beneficis. Avui compta amb més de 80.000 usuaris, dels quals 5.000 són espanyols, i ha experimentat un creixement mitjà mensual del 52% respecte l'any passat. El total de targetes o cromos digitals venuts en la seva plataforma han passat de tenir un valor de 50.000 euros a principis de 2020, a 3,5 milions d'euros el gener de 2021, amb presència a 120 països. Pel que fa a Espanya, el valor total de les targetes digitals venudes des de desembre de 2019 ascendeix a 300.000 euros, amb un creixement mitjà mensual del 80%.

Cada cromo digital té un preu de sortida inicial que depèn de la memòria cau del jugador i de l'equip en què juga, però durant el procés de joc i en funció de l'oferta i la demanda, el seu preu pot pujar o baixar. Fins al moment, a Espanya el cromo més car ha estat el del porter de l'Atlètic de Madrid, Jan Oblak, que ha arribat a assolir un valor a la plataforma de 10.000 euros.

Més informació
Gerard Piqué inverteix tres milions en 'futbol fantasy'
Futbol i coronavirus: noves solidaritats i noves oportunitats
Avui et destaquem
El més llegit