TansWences obrirà una seu al Vallès per a 100 treballadors

L'empresa de transport de fruita i verdura invertirà vuit milions d'euros en la instal·lació de la nova seu a Santa Perpètua de Mogoda

L'empresa de logística TransWences invertirà vuit milions d'euros en la implantació d'una nova seu a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i crearà un centenar de llocs de treball, que s'afegiran als 140 treballadors que té l'empresa actualment.

Es tracta de la segona empresa més important de Catalunya en el transport de fruita i verdura i amb aquesta ampliació obrirà una nova línia de distribució logística internacional de productes farmacèutics. Dels vuit milions d'inversió, quatre aniran destinats a la construcció inicial de naus i adequacions de l'emplaçament i els quatre restants més en fases posteriors de creixement de futur.

Per fer possible aquesta instal·lació, la Generalitat i l'Ajuntament de Santa Perpètua han signat aquest dimecres una addenda al conveni marc que regula els àmbits de desenvolupament previstos al Pla director urbanístic de Gallecs. El projecte té el compromís de garantir la preservació de la zona de Gallecs.

Durant l'acte, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha aprofitat per posar aquesta operació com a exemple de "l'atractiu" que té Catalunya per a captar inversions i ha assegurat que, "malgrat el que diuen alguns", Catalunya va ser el 2013 el territori d'Europa més atractiu per a la inversió. Ha concretat que la zona que va concentrar més inversions va ser l'àrea metropolitana de Barcelona, amb un 75% del total.

Preservació de l'entorn de Gallecs
Tant Vila, com l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, i el director de l'Incasòl, Damià Calvet, han fet molt èmfasi amb el fet que en tot moment s'ha buscat "l'equilibri" entre la preservació de l'entorn de Gallecs i la instal·lació de noves activitats econòmiques a la zona. Aquesta és una de les qüestions que més polèmica ha provocat al ple municipal de Santa Perpètua ja que hi ha grups que no veuen amb bons ulls la instal·lació d'activitat industrial a la zona.

Garcia ha insistit en el fet que la modificació del pla es farà sempre de tal manera que quedarà preservada la zona de Gallecs, els horts de la Plana del Molí i el nucli històric de Mogoda. En la mateixa línia, Vila ha assegurat que un dels principals objectius de la Generalitat i de l'Incasòl ha estat buscar la "compatibilitat" entre la generació d'activitat econòmica i la preservació dels entorns naturals.

L'addenda signada estableix que es redactarà una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Municipal(PGOU) i es delimitaran dos àmbits que permetran el desenvolupament econòmic a l'entorn de Can Banús amb un potencial màxim de sostre a l'entorn dels 70.000 metres quadrats. L'Incasòl s'encarregarà del desenvolupament de Can Banús i de la gestió i la redacció dels instruments de planejament i de gestió i urbanització necessaris. Per la seva part, l'Ajuntament tramitarà la modificació puntual del PGOU per adaptar al PDU els sòls pendents d'execució i garanteix la preservació de l'espai natural de Gallecs, els horts de la Plana del Molí i el nucli històric de Mogoda.

Per últim, l'addenda també preveu l'atribució econòmica en els sectors de Can Banús i el seu finançament corresponent per a la construcció d'un centre de promoció ocupacional i desenvolupament empresarial del complex d'equipaments de Can Soldevila.
Avui et destaquem
El més llegit