La temporada turística torna a fer baixar l'atur a Catalunya

El nombre de desocupats es redueix un 4,2% en comparació al juliol i un 18,6% en relació a l'agost de l'any passat

Un cambrer en representació a la baixada d'atur registrada a l'agost | ACN Un cambrer en representació a la baixada d'atur registrada a l'agost | ACN

L'atur a Catalunya torna a caure per cinquè mes consecutiu arran de la temporada turística. El país va tancar l'agost amb 391.128 persones desocupades, el que suposa un descens de 17.186 aturats respecte al juliol. Això es tradueix en una reducció del 4,2% en termes intermensuals, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Respecte al mateix període de l'any passat, el nombre d'aturats va reduir-se en 89.514, el que representa un descens del 18,6%. Cal destacar, però, que les dades no tenen en compte els treballadors afectats per un ERTO. 

Els serveis han estat el sector que ha liderat la baixada de l'atur a Catalunya, amb 10.892 treballadors aturats menys que al juliol. La indústria ha estat el segon sector amb una baixada més forta (939 menys), seguida de la construcció (836) i l'agricultura (813).

Al conjunt de l'Estat, el nombre d'aturats ha baixat en 82.583 persones, fins a arribar als 3,3 milions. Això suposa un 2,42% menys, la major caiguda de l'atur registrada un mes d'agost de tota la sèrie històrica. Les xifres d'atur han descendit a 13 comunitats autònomes, amb Andalusia al capdavant, seguida de les Illes Canàries i Catalunya. Només quatre territoris han registrat pujades del nombre de desocupats: el País Valencià, Madrid, el País Basc i Castella i Lleó. 

Més informació
Catalunya registra 37.546 desocupats menys al juliol
Baixa l'atur, 35.955 desocupats menys a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit