Els teus amics et donaran feina... I diners

El 99% del teu cercle social no sap a què et dediques i ignoren quin és el teu dia a dia

Els teus amics et donaran feina... I diners | iStock Els teus amics et donaran feina... I diners | iStock

Plantejarem una circumstància comuna que, gairebé sense adonar-nos-en, incideix (o pot fer-ho) en el nostre futur professional: amb els teus amics has sortit de festa, de viatge, de dinar o simplement de tarda. I en alguns casos fins i tot has parlat de la teva vida laboral. Però, en realitat, el 99% no saben a què et dediques. Ignorem quin és el teu dia a dia. I, anant més enllà, desconeixen totalment la teva xarxa de contactes i com els podria ajudar en un moment determinat.

Per què diem que aquesta circumstància impacta a la teva trajectòria professional? Perquè, en el cas que la conjuntura passi a la inversa i algú els pregunti si coneixen una persona amb unes habilitats determinades, és molt factible que no pensin en tu per simple desconeixement. I quan te n'assabentis agafis un mosqueig descomunal.

No parlem només d'oportunitats professionals, que també. En un món on els salaris cada vegada són més baixos i l'accés a la feina més complicada, disposar d'una font d'ingressos recurrent simplement per posar en marxa les teves capacitats de connectar gent es pot convertir en un auxili econòmic. O en un sobresou que complementi el que ja entra mensualment al teu compte bancari.

En fer una referència d'algú a una altra persona, no només propiciem negoci sinó també confiança. El que derivarà en noves possibilitats en el futur

En els darrers anys s'ha parlat molt del concepte win-win, però en massa ocasions aquest només ve associat al fet monetari. Sense adonar-nos que, en fer una referència d'algú a una altra persona, no només propiciem negoci sinó també confiança. Això derivarà en noves possibilitats en el futur.

A més, a mesura que algú creix (en edat i en experiència) acumula tanta quantitat de coneguts que és impossible que li vinguin al capdavant en el moment que sigui necessari. Cosa que és capaç de resoldre la tecnologia sense esforç per a l'usuari i que ha aconseguit calibrar Feending de manera senzilla a la plataforma.

Adéu als networkings clàssics

No ens enganyem. Els networkings clàssics sense cites a cegues on esculls un o diversos perfils per parlar dos minuts per circumstàncies que desconeixes i on estadísticament trobaràs menys 'matxes' dels que podies esperar inicialment. A grans trets és com intentar lligar en una discoteca, de fet. La comunicació visual inicial obre el camí i una primera conversa, però com t'assabentis que a qui llences els trastos és del Reial Madrid o li agraden les telenovel·les turques potser comences a pensar si has fet bé. I si has fet servir el teu temps de manera òptima.

L'era del teletreball ha obert noves oportunitats. I no només per trobar gent que necessites independentment on s'ubiqui físicament, sinó sobretot per crear connexions de valor en qualsevol fus horari.

Gairebé mai acudim a aquesta primera xarxa de seguretat (i de coneixement) per trobar ocupació o millorar el que tenim

Estem sempre buscant opcions a Linkedin. Assistint a esdeveniments amb desconeguts per si sona la flauta. Creant publicacions a xarxes socials per intensificar la nostra marca personal. I fins i tot generant empreses innovadores.

I, tanmateix, sent tan clar en les primeres fases d'una startup en suport dels friends, fools and family, gairebé mai no acudim a aquesta primera xarxa de seguretat (i de coneixement) per trobar feina o millorar la que tenim. I ja és hora de poder fer-ho de manera senzilla. I, a més, monetitzable.

Més informació
Teletreball: any zero
Sense nous lideratges no hi ha innovació per a la Comunitat Valenciana
La nenfòbia que aflora a l'estiu (i afecta l'economia)
Avui et destaquem
El més llegit