The District espera "el capital retingut" amb els braços oberts

Del 20 al 22 de setembre, la segona edició de l'esdeveniment reunirà 8.000 directius i 250 firmes de l'univers immobiliari

Imatge d'arxiu del saló The District | ACN - Aina Martí Imatge d'arxiu del saló The District | ACN - Aina Martí

“The District encara és una criatura, i per això encarem la segona edició amb molta il·lusió i expectació”, així s’ha pronunciat Juan Velayos, president del saló durant l’acte de presentació que s’ha celebrat a la seu del Cercle d’Economia. La previsió és que, del 20 al 22 de setembre, Fira de Barcelona reuneixi 8.000 directius i 250 firmes de l’univers real estate. Un capital humà i empresarial procedent de fons d’inversió, entitats financeres i gestors de terrenys. Seguint el camí de l’any passat, el certamen manté la voluntat d’impulsar les oportunitats de negoci, la creació de sinergies i l’anàlisi de l’actual context econòmic. 

L’agenda de The District passa, segons Velayos, per atendre “la gran complexitat a les estructures de capital”. En aquest sentit, el dirigent fa una crida a utilitzar la trobada per donar veu a les iniciatives i estructures  “molt diferents de les que estem acostumats a escoltar”. Segons dades de Nebext, empresa organitzadora de la fira, The District va generar, el 2022, un impacte econòmic de 12 milions d’euros a la ciutat de Barcelona. Les persones assistents a les instal·lacions de Fira de Barcelona - Gran Via també podran debatre al voltant d’un àmbit estratègic com la reconversió dels actius d’oficines.

Enguany, The District ha prioritzat la captació de professionals procedents del Regne Unit, Bèlgica, Alemanya i Països Baixos

“Enfoquem el certamen a un visitant internacional, d’aquí que fem servir l’anglès com a idioma oficial”, explica Gema Travería, directora general de The District. Durant la primera edició, el públic majoritari va aterrar a la capital catalana procedent de la resta de l’Estat i Portugal. Enguany, la prioritat és “ampliar l’horitzó als professionals de Regne Unit, Bèlgica, Alemanya i Països Baixos”. En l’àmbit operacional, Velayos assegura que “hem hagut de rebutjar propostes perquè no tenim més espai”. 

Barcelona espera “el capital retingut” 

En el seu torn de paraula, Carmina Ganyet ha volgut destacar que la celebració de The District arriba en un moment “on hi ha molt de capital retingut a l’espera d’un element catalitzador a escala macroeconòmica”. Sense deixar de banda el context econòmic i polític, la directora corporativa de Colonial creu que ja s’ha acceptat “una nova normalitat amb els tipus d’interès, un fet que permet aclarir el cost del capital i les intencions dels inversors”. Segons el criteri de Ganyet, la cursa està sent liderada pels actors i actius que opten per un capital “a llarg termini i sense esperar a cap element catalitzador o puntual”. 

Ganyet (Colonial): "Hi ha molt de capital retingut a l'espera d'un element catalitzador"

Per la seva banda, Enrique Martínez considera que The District arriba en un moment “excel·lent per la compra”. El vicepresident de CBRE a Espanya celebra la capacitat de l’esdeveniment per captar “directius amb un alt grau d’especialitat”. Martínez i Ganyet situen les oficines com un dels sectors amb més oportunitats. “Hi ha creixement, però el client busca oficines ben comunicades i amb criteris de sostenibilitat”, puntualitza l’executiu de la firma de consultoria i serveis immobiliaris. 

Retornant a la “invasió de capital” que espera oportunitats, Enrique Martínez afegeix que el capital “busca operadors per l’estructura de capital i, a la vegada, per gestionar l’actiu en concret”. Pel que fa als sectors emergents, la plataforma de The District servirà per donar visibilitat als següents mercats: healthcare, life science o data center. El Regne Unit serà el país convidat d’aquesta edició. 

La gran oportunitat d’Espanya 

En gran part pels números vermells d’Alemanya i França, Carmina Ganyet vaticina com “Espanya té una gran oportunitat i es troba molt ben posicionada per captar inversors”. A la pregunta de quin impacte pot generar la situació política, la directiva de Colonial creu que “els inversors estan tranquils i l’únic dubte pot sorgir a partir d’alguns elements intervencionistes de les lleis”. Lluny del debat polític, Enrique Martínez ha plantejat que Espanya ha guanyat terreny en l’àmbit de la captació de talent jove. “En el nostre sector, ens hem assabentat que hi ha personal qualificat capaç d’analitzar les dades per convertir-les en coneixement”. 

Més informació
The District 2023 reunirà 380 experts internacionals del Real Estate a Barcelona
La transformació dels espais de treball protagonitza la propera edició del The District
The District reconeix Brickbro
Avui et destaquem
El més llegit