Torrent: "Catalunya serà una de les regions clau a Europa en el desenvolupament de l'hidrogen verd"

El conseller s’ha desplaçat a Rotterdam (Països Baixos) amb l’objectiu de conèixer de primera mà diversos projectes vinculats amb aquest recurs

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent a Rotterdam | Cedida El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent a Rotterdam | Cedida

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, s’ha desplaçat a Rotterdam (Països Baixos) amb l’objectiu de conèixer de primera mà diversos projectes vinculats amb l’hidrogen verd per accelerar el desplegament d’aquest recurs energètic a Catalunya. Des de la ciutat neerlandesa, el conseller ha assegurat que “Catalunya serà una de les regions clau a Europa en el desenvolupament de l’hidrogen verd: tenim les capacitats i els actius per ser-ne un actor líder”.

Torrent ha destacat el fet de ser “un dels territoris més industrialitzats del sud d’Europa amb un dels principals polígons petroquímics, infraestructures portuàries de primer nivell i una vintena d’universitats i centres d’R+D amb estudis i projectes vinculats a l’hidrogen”. A més, ha afegit que l’ús d’aquest recurs energètic "crearà nous models de negoci i serà clau per a la descarbonització de la indústria, motiu pel qual pel Govern és clarament un sector estratègic”.

En primer lloc, el titular d’Empresa i Treball s’ha reunit amb directius del Port de Rotterdam -la infraestructura portuària més gran d’Europa amb una superfície que supera els 100 kilòmetres-, que està treballant amb diversos socis per introduir una xarxa d’hidrogen a gran escala al complex portuari. De fet, preveu convertir el port de Rotterdam en un centre internacional per a la producció, importació, aplicació i transport d’aquest recurs energètic, amb la previsió de subministrar-ne 4,6 milions de tones anuals al nord-oest d’Europa a partir de 2030. Posteriorment, Torrent ha mantingut reunions de treball amb companyies ubicades al port de Rotterdam i que compten amb projectes vinculats a l’hidrogen, com la multinacional britànica BP.

En aquest sentit, el mes d’abril Catalunya va fer un pas més amb l’adhesió al Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre, una iniciativa de cooperació interterritorial i público-privada per accelerar el desplegament de l’economia de l’hidrogen verd. L’objectiu d’aquest projecte, que també compta amb la participació de l’Aragó, Navarra, el País Basc i el consorci d’empreses SHYNE, és contribuir a la descarbonització de la indústria, millorar-ne la competitivitat i atraure noves inversions en aquests territoris.

Avui et destaquem
El més llegit