La terminal de mercaderies del Port de Barcelona | ACN
La terminal de mercaderies del Port de Barcelona | ACN

El tràfic de contenidors al Port de Barcelona creix un 30,6%

La xifra fins al setembre es manté per sobre de les dades prèvies a la pandèmia, amb un increment superior al 6% respecte del mateix mes de 2019

El Port de Barcelona manté la seva tendència creixent en el trànsit de mercaderies. Segons ha comunicat l'organisme portuari, el creixement interanual registrat en el trànsit de contenidors ha estat d'un 30,6% en el període gener-setembre, fins a un total de 2,7 milions de TEU – unitat de mesura dels contenidors de mercaderies. El trànsit es manté, a més, per sobre de les dades prèvies a la pandèmia, amb un increment del 6% en comparació amb el mateix període de 2019.

Els mercats dinàmics de mercaderies, en dades de la mateixa institució, presenten generalment un comportament positiu en els tres primers trimestres de l'any. En l'entorn internacional, la Xina continua sent el principal soci comercial del Port, amb un creixement del 21% en l'intercanvi de contenidors. Els Estats Units (+15,8%), Turquia (+17,1) o l'Índia (+28,5%) també es posicionen com alguns dels mercats més rellevants per a la infraestructura.

Les mercaderies en general registren també un creixement important, amb un total de 50 milions de tones transitades pel Port, un creixement del 17,9% respecte dels mateixos nou mesos de 2020. Gairebé tots els segments de tràfic mostren aquesta tendència positiva, amb augments especialment significatius entre els sòlids a granel, dels quals s'han mogut uns 3,4 milions de tones, o els automòbils, amb prop de 375.000 unitats transitades.

El passatge s'ha incrementat durant els darrers nou mesos en un 30,6%, fins a les 993.047 persones. D'aquestes, la gran majoria ha arribat a Barcelona en línies regulars, que registren un creixement del 38,9% amb prop de 780.000 passatgers. Pel que fa als creuers, fins al 30 de setembre s'ha registrat un augment del 7,4% en comparació amb el mateix període de 2020, amb més de 213.000 passatgers – el primer cop durant tot l'any que se superen les xifres totals de l'exercici anterior.

Més informació
Creix un 17,5% el tràfic de mercaderies al Port de Barcelona
Logística de coll blanc
Avui et destaquem
El més llegit