El traspàs de Rodalies?

Reaccions airades davant l'avaria dels trens de rodalies que circulen a Catalunya

Unes vies de Rodalies | ACN Unes vies de Rodalies | ACN

Una avaria en el sistema de telecomunicacions ha aturat aquest divendres la circulació de trens de rodalies – rodalies de Barcelona i regionals – i trens de llarga distància que circulen per la via convencional a Catalunya. Tal com ha explicat VIA Empresa a primera hora, la incidència s’hauria registrat aquesta passada matinada durant el procés d’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es realitza de forma periòdica.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reclama "explicacions i garanties de cara al futur" després de "l'absolutament inacceptable" avaria d'Adif que ha paralitzat els trens rodalies, regionals i llarga distància de Catalunya. "Aquesta situació deficient ja fa massa temps que dura. El govern espanyol ha d'assumir la seva responsabilitat i traspassar ja la competència", ha afirmat a través de Twitter.

Per altra banda, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha titllat de “greu i lamentable” la situació generada aquest divendres per una avaria en el sistema de telecomunicacions d’Adif, que ha provocat l’aturada dels trens de rodalies, regionals i llarga distància a Catalunya durant tres hores. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio ha lamentat que es tracti d’un episodi més, assegurant que “no es pot continuar així”. “La gent vol que Rodalies funcioni, no que sigui gratis”, ha remarcat. “S’han acabat les excuses, ja no ens serveix cap més argument, s’ha de seure i negociar el traspàs”, ha dit Puigneró.

Després que s'hagi recuperat la circulació, l'afectació es troba en aquests moments en les freqüències de trens i Renfe treballa per recuperar les que són habituals de cada línia. La previsió és que el servei quedi normalitzat cap al migdia. De moment Renfe xifra en 80.000 els usuaris afectats i en 200 els combois.

Més informació
Ha de ser gratuït el Rodalies?
Una avaria deixa sense trens de Rodalies i mitja distància tota la xarxa catalana
Avui et destaquem
El més llegit