La proposta de Treball convenç Eulen però no el comitè de vaga

La Generalitat i representants d'Ilunion es reuniran per intentar evitar dues vagues a l'aeroport

El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat

El Govern dóna per acabada la mediació d'Eulen i confia que la plantilla ratificarà la seva proposta, que agrada a l'empresa però no acaba de satisfer al comitè de vaga. La direcció i el comitè de l'empresa estan pendents de la votació de l'assemblea dels 350 treballadors de l'empresa d'aquest dijous. Tot i considerar ''insuficient'' el contingut econòmic de la proposta perquè els 200 euros d'increment lineal estan a mig camí dels 350 euros que demana la plantilla, el comitè de vaga reclama que abans de la celebració de l'assemblea hi hagi el compromís per escrit d'Aena de mantenir les condicions pactades en la mediació per a pròximes licitacions. Paral·lelament, la direcció d'Eulen assegura que retirarà totes les sancions als treballadors i la interposició de conflicte col·lectiu contra el comitè de vaga si en l'assemblea es vota a favor de la proposta i es posa fi al conflicte. 

No obstant, Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga, va dir aquest dimarts que seran els treballadors de l'assemblea, que són ''sobirans'', els que hauran de decidir sobre si el contingut de la proposta la consideren suficient per desconvocar el calendari de mobilitzacions. Tot i això, l'assessor del comitè ha manifestat que les primeres impressions d'alguns dels treballadors que s'han pronunciat és negativa en relació amb acceptar la proposta.

Per la seva banda, aquest dimarts el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, urgia Eulen i els treballadors a arribar a un acord "al més aviat possible" per solucionar el conflicte laboral que està provocant "perjudicis" als passatgers que aquests dies acudeixen a l'aeroport. De la Serna indicava que l'acord "s'hauria de produir abans de la següent jornada de vaga", convocada per divendres que ve, 11 d'agost. "Ningú entendria que en una qüestió que està generant un dany important als ciutadans i, estant tan properes les negociacions, es dilatés encara més el procés, continuant amb les molèsties als passatgers", assenyalava el ministre, que apel·lava a la "responsabilitat i professionalitat" dels treballadors durant les jornades sense aturades.

Congestió

Mentrestant, l'aeroport del Prat ha tornat a registrar aquest dimecres a la matinada cues de prop d'una hora de passatgers que esperaven passar els controls de seguretat. Segons han indicat fonts d'Aena, a les 6.16h s'ha registrat un pic d'espera màxim de 53 minuts a la Terminal 1 i a les 6.07h un pic de 50 minuts a la Terminal 2, amb tots els filtres oberts. Pocs minuts després d'aquests pics les cues s'han reduït al voltant dels 20 minuts a les dues terminals. Per aquest dimecres l'aeroport ha programat un total de 550 vols de sortida, amb una oferta de 80.800 seients.

Ilunion entra en mediació

Paral·lelament, l'empresa Ilunion i representants dels seus treballadors a l'Aeroport de Barcelona-el Prat es reuniran aquest dijous amb la mediació de la Generalitat en el Departament de Treball per intentar evitar la vaga que han anunciat a partir del pròxim 16 d'agost.

Aena crida a la calma després de rebre la convocatòria d'aquesta nova vaga, que podria coincidir amb la dels treballadors d'Eulen en els controls de seguretat, ja que els serveis dels quals s'encarreguen els treballadors d'Ilunion amb prou feines afecten els passatgers.

Les seves tasques consisteixen, per exemple, en el control d'un dels accessos de treballadors i la supervisió de les terminals per comprovar que estan en ordre i avisar els responsables en cas que es produeixi algun incident. 

Més informació
Continuen les cues al Prat en un dia sense aturades
Tornen les cues al Prat a l’espera d’una nova reunió
Els controladors de seguretat del Prat amplien la vaga al 100% de la jornada
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit