Els treballadors de Nissan surten al carrer contra els continus retards de la reindustrialització

Els empleats avisen el conseller Torrent que el preacord amb Silence no és el "final"

Els treballadors de Nissan es manifesten pel centre de Barcelona | ACN Els treballadors de Nissan es manifesten pel centre de Barcelona | ACN

Els treballadors de Nissan han tornat a sortir al carrer aquest dimecres per protestar contra els continus retards i contratemps de la reindustrialització per trobar un substitut al fabricant japonès, que va marxar de Catalunya a finals del 2021. Centenars d'empleats s'han concentrat davant de la conselleria d'Empresa i Treball i tenen intenció de dirigir-se a la delegació del govern espanyol. Amb aquesta mobilització, els empleats volen pressionar l'administració perquè publiqui "ja" el concurs per trobar un operador logístic per Zona Franca.

La protesta s'ha produït l'endemà del preacord tancat de matinada amb el fabricant de motos Silence per ocupar part dels terrenys, un pas que veuen com "un inici" però no el final del camí. Mentrestant, entre els 1.400 treballadors que cal reindustrialtizar hi ha "molt nerviosisme" perquè no s'estan complint els terminis pactats, que fixaven en el 30 de juny la data d'arrancada dels projectes, ha explicat el sindicalista.

La reindustrialtizació de Nissan ha patit diferents contratemps, com el 'no' del gegant asiàtic Great Wall Motors a instal·lar-se a Barcelona o el canvi de parer dels propietaris de Sant Andreu, que ja no estan en el procés. L'últim retard es deu a la proposta del Consorci de la Zona Franca, propietari dels terrenys de presentar un concurs per trobar un sol operador pels terrenys que després els llogui als projectes industrials i que pugui donar solidesa financera al hub de descarbonització, el projecte principal de la reindustrialització.  

Més informació
L'Eurocambra destinarà 2,8 MEUR a recol·locar 450 acomiadats de les plantes de Nissan
GWM rebutja invertir a la fàbrica de Nissan
El Govern vetarà una empresa militar per als espais de Nissan
Avui et destaquem
El més llegit