Tres universitats catalanes, entre les 500 millors del món

La Universitat de Barcelona és la que assoleix una millor posició de totes les de l’Estat en el rànquing Xangai

La Universitat de Barcelona és la primera de l'Estat en el rànquing Xangai | EP La Universitat de Barcelona és la primera de l'Estat en el rànquing Xangai | EP

La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) se situen entre les 500 universitats millors del món. Segons el Rànquing Acadèmic d’Universitats del Món 2019 (ARWU per les seves sigles en anglès) que realitza Shangai Ranking Consultancy, la UB és la que assoleix una millor posició de totes les universitats de l’Estat en situar-se entre les 200 primeres del món.

Entre les 300 millors entra també la UAB, juntament amb altres tres espanyoles, com la Universidad Complutense de Madrid, la Universidad de Granada i la Universitat de València. I dins les 400 millors, s’hi troben també la UPF i l’Autónoma de Madrid.

Aquest any, un total de 13 universitats de l’Estat espanyol entren en el rànquing de les 500 millors del món, tres més que l’any passat. Així, s’hi ha sumat les universitats d’Oviedo, Sevilla, Illes Balears i Saragossa, mentre que ha perdut el seu lloc la de Santiago de Compostela.

Santiago és una de les quatre universitats espanyoles situades entre la posició 500 i 600, al costat de la Politécnica de Madrid, Jaume I de Castelló i Rovira i Virgili de Tarragona. En el segment d'entre les 600 i 700 millors universitats es col·loquen la Politècnica de Catalunya, Còrdova, Salamanca i Vigo.

Més informació
10 consells per triar universitat
Les 100 universitats més innovadores d'Europa
6 de les 10 universitats espanyoles amb més rendiment són catalanes
Avui et destaquem
El més llegit