El turisme de negocis mou 280 milions de turistes cada any

Barcelona es manté com a quarta potència mundial en organització de congressos

El president de B-Travel, Martí Serrate; la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, i la directora del saló, Marta Serra | EP El president de B-Travel, Martí Serrate; la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, i la directora del saló, Marta Serra | EP

Una quarta part dels turistes al món viatja per negocis, fet que representa 280 milions de persones que viatgen amb motiu professional, tant per a reunions, congressos o convencions, tal com afirma Spain Convention Bureau. Segons aquestes dades, el turisme té un impacte econòmic significatiu, concretament de 7.000 milions d'euros anuals a Espanya.

El turisme de congressos, conegut com a MICE per les sigles en anglès Meetings, Incentives, Conventions and Events, s'ha convertit ja en una part estratègica del sector turístic que, en els últims anys, no ha deixat de créixer, arribant a reunir actualment a gairebé 4 milions de persones cada any. En el cas de l'Estat, Madrid i Barcelona són les dues ciutats que acullen gairebé el 50% de les trobades professionals, i Barcelona és, concretament, la 4a ciutat a escala mundial que organitza més congressos (156), segons les estadístiques de l'Associació de Congressos i Convencions Internacionals (ICCA).

Concretament, el turista de negocis gasta uns 206 euros diaris, mentre que el turista d'estiu gasta, de mitjana, 146 euros diaris, segons dades d'Ostelea. Per tant, això suposa que el turisme MICE genera un 30% més d'ingressos que el turisme d'oci.

Avui et destaquem
El més llegit