La UGT reclama un sou mínim de 1.000 euros

El sindicat vol dialogar amb la patronal per tal que la recuperació econòmica també es noti a la butxaca dels treballadors

Gonzalo Pino, secretari de política sindical d'UGT Gonzalo Pino, secretari de política sindical d'UGT

El secretari de política sindical d’UGT, Gonzalo Pino, ha afirmat que si la patronal no entén que la recuperació ha d’arribar als salaris, “el conflicte està servit”. Així ho ha assenyalat durant la presentació de la campanya Posa’t a 1.000 euros, amb la qual pretén incidir en la necessitat d’uns salaris “dignes” i que el sou mínim se situï als 1.000 euros.

El sindicat vol asseure’s a dialogar amb la patronal per desenvolupar el IV Acord per l’Ocupació en la Negociació Col·lectiva, amb l’objectiu que “les empreses puguin funcionar i els treballadors tinguin salaris competitius”.

La UGT també ha intentat convèncer a la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarial (CEOE) que no es pot viure amb 800 euros i que és necessari arribar a un Salari Mínim Interprofessional (SMI) que sigui “mínimament digne”. Segons Pino, part del salari s’ha traslladat a la butxaca dels empresaris.

D’altra banda, el secretari sindical ha assegurat que la mitjana de pujades salarials s’ha situat en l’1,33%, tot i que són conscients de la dificultat de negociar conveni a conveni. Així mateix, Pino ha afirmat que les clàusules de reinversió seran un requisit permanent que permetrà que hi hagi o no acord en els salaris. 

Més informació
Ocupació estable i salaris justos protagonitzen l'1 de Maig
El Govern espanyol pujarà el salari mínim un 8%
El salari mitjà a Catalunya és de 1.722 euros
Avui et destaquem
El més llegit