Un 3% més de panellets per Tots Sants

Unes 900 pastisseries de tota Catalunya elaboraran prop de 250.000 quilos del típic dolç de Tots Sants

Els catalans compraran aquest any un 3% més de panellets, segons les previsions del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que calcula que unes 900 pastisseries de tota Catalunya elaboraran prop de 250.000 quilos d'aquest dolç de Tots Sants.

Els preus es continuaran movent entre els 40 i els 52 euros per quilo, per la qual cosa un assortiment artesà per a una família de quatre persones costarà entre 20 i 25 euros, ha exposat aquest dilluns el gremi en un comunicat.

Els pastissers han alertat que algunes grans superfícies han creat packs de panellets industrials, elaborats amb fècula de patata en comptes de 100% massapà, a un preu per quilo més car que els panellets artesans.

Els més venuts seguiran sent els tradicionals: de pinyons, ametlles, coco o xocolata, encara que també repeteixen nous sabors dels últims anys, com mojito, gin-tònic i fruita de la passió.

Els panellets artesans s'elaboren amb una base d'ametlla, sucre i ou, i no afegeixen fècules ni conservants ni colorants artificials, han recalcat els pastissers.

El gremi dóna un seguit de recomanacions per diferenciar els que són tradicionals dels que es fan indistrialment: d'una banda els ingredients, sense fècules, com ja s'ha indicat. D'altra banda l'elaboració: els panellets artesanals s'elaboren un a un. És un producte que, per la seva mida i procés d'elaboració, requereix moltes hores de treball a l'obrador i moltes mans. També cal remarcar els valors nutricionals: el panellet tradicional no porta conservants ni colorants artificials. Un panellet industrial, en canvi, porta diversos tipus de conservants per tal que el producte pugui estar setmanes o mesos emmagatzemat o col·locat en el lineal del supermercat per a ser venut.
Avui et destaquem
El més llegit