La Unió Europea registra el dèficit comercial més accentuat de la història

La xifra respon a l'encariment de l'energia, que alhora va contribuir a incrementar del valor de les importacions (+44%)

Un vaixell d'exportacions en un port comercial | iStock Un vaixell d'exportacions en un port comercial | iStock

La Unió Europea va registrar un dèficit comercial de 432.000 milions d'euros l'any 2022, el més accentuat des que l'any 2002 es van començar a recollir dades. Segons publica aquest l'Eurostat, la xifra respon a l'encariment de l'energia, una tendència que ja es va iniciar el 2021 i que es va accentuar amb l'esclat de la guerra d'Ucraïna.

En aquest sentit, la pujada dels preus energètics també va contribuir a incrementar el valor de les importacions a la UE el 2022, concretament en un 44% respecte a l'exercici anterior. Per altra banda, les exportacions de la Unió a països tercers van disparar-se un 18%, el que suposa l'augment interanual més gran dels últims deu anys.

El dèficit comercial del conjunt de països de la Unió Europea és la diferència entre les importacions i les exportacions quan les primeres sobrepassen les segons. A Espanya, el dèficit es va incrementar fins a 68.112 milions.

Més informació
Les crisis que regeneren Europa (1)
Les crisis que regeneren Europa (2)
Avui et destaquem
El més llegit