• Economia
  • La Unió Europea registra superàvit comercial després de gairebé dos anys en dèficit

La Unió Europea registra superàvit comercial després de gairebé dos anys en dèficit

L'Eurostat atribueix el canvi de tendència a la caiguda dels preus energètics

Treballadors de la nova planta de Wallbox a Barcelona | EP
Treballadors de la nova planta de Wallbox a Barcelona | EP
Redacción VIA Empresa
Barcelona
29 d'Agost de 2023
Act. 22 de Novembre de 2023

La Unió Europea (UE) va registrar un superàvit comercial de 1.000 milions d'euros durant el segon trimestre de 2023. Així ho ha indicat l'Eurostat, qui també ha subratllat que la UE no anotava un superàvit des del tercer trimestre de 2021. Segons l'oficina d'estadística, el canvi de tendència es deu principalment a la caiguda dels preus energètics i també a un menor volum de compres de matèries primeres. Si bé les exportacions de la UE van reduir-se un 2% respecte al primer trimestre, les importacions van caure un 3,5%.

 

Tal com assenyala l'Eurostat, les importacions d'energia a la Unió van disminuir un 15,6%, mentre que les compres de matèries primeres van caure un 10,9% en termes intertrimestrals. Malgrat que les exportacions d'energia i matèries primeres per part de la UE també van reduir-se (un 22,5% i un 9,3%, respectivament), altres sectors com la maquinària i el dels vehicles de motor van experimentar un increment del 2,5% en les vendes.

En termes absoluts, el sector de la maquinària i els vehicles va registrar un superàvit de 52.400 milions d'euros. En el cas de l'alimentació, el superàvit es va situar en els 15.600 milions d'euros, mentre que en el sector farmacèutic va ser de 48.500 milions d'euros. Per contra, i malgrat el descens dels preus energètics, la UE va tancar el segon trimestre amb un dèficit de 100.000 milions d'euros en el sector de l'energia.