Vaga logística pel Black Friday a Zara, Amazon i Carrefour

Els treballadors del centre logístic de Guadalajara reclamen descansos de 10 minuts remunerats i poder conciliar la vida familiar amb la laboral

Un paquet d'Amazon viatja per una de les cintes del centre logístic del Prat
Un paquet d'Amazon viatja per una de les cintes del centre logístic del Prat

El més de 2.500 treballadors d'XPO Logistics de Guadalajara, on treballen empreses com Zara, Carrefour o Amazon, faran vaga el 22, 23 i 24 de novembre coincidint amb el Black Friday. Així ho ha anunciat la UGT en un comunicat, que sosté que "darrere dels grans projectes d'implantació a Guadalajara, s'amaga una severa limitació dels drets laborals en forma de contractació parcial i falta de voluntat negociadora real amb els seus treballadors".

Segons el sindicat, les raons de la vaga no són econòmiques, sinó que tenen per objectiu "buscar una feina decent" per a aquests treballadors que s'equipari a la resta d'operadors logístics de la província.

Una de les finalitats de les aturades és reduir la xifra d'accidents laborals i, precisament per això, reclamen a l'empresa que els treballadors puguin parar 10 minuts retribuïts que els ajudin a disminuir, sobretot, els trastorns múscul-esquelètics.

A més, demanen mesures efectives per a la conciliació de la vida familiar amb la laboral, així com un descans de 20 minuts remunerats per esmorzar ja que, segons UGT, la companyia "incompleix" el conveni d'operadors logístics de la província.

Més Informació
Seur busca treballadors per a la campanya de Black Friday
Amancio Ortega serà el propietari de la seu d’Amazon
Amazon multiplica la plantilla a Catalunya per Nadal
Avui et destaquem
Comentaris