Centenars de metges es manifesten per reclamar millores en el primer dia de vaga

Metges de Catalunya xifra en un 75% el seguiment de la vaga de facultatius durant les primeres hores

Una pancarta amb el missatge "No a la precarietat laboral" a la vaga de facultatius | ACN Una pancarta amb el missatge "No a la precarietat laboral" a la vaga de facultatius | ACN

Centenars de metges es manifesten aquest dimecres al matí per reclamar millores assistencials i professionals en el primer dia de vaga convocat per Metges de Catalunya. Els protestants s'han concentrat davant de la seu del Departament de Salut, a les Corts, i tenen previst fer una marxa fins a l'estació de Sants per simbolitzar la marxa de facultatius que pateix el país per les condicions actuals. Entre d'altres, critiquen que treballen amb agendes desbordades i que es viu un col·lapse en diferents serveis que no permet una atenció de qualitat. "Catalunya es queda sense facultatius","'Diagnosi: dèficit de facultatius" i "Ho hem donat tot, no hem rebut res' són alguns dels lemes de les pancartes".

Més info: “Fa 24 hores que estic treballant. Vols que t’atengui?”

Metges de Catalunya ha xifrat en un 75% el seguiment de la vaga durant les primeres hores d'aquesta jornada reivindicativa dels facultatius. L'aturada ha començat a les 8.00 hores i hi estan cridats 25.000 facultatius de l'Institut Català de la Salut (ICS) i dels centres concertats al sistema integral d'utilització pública de Catalunya (Siscat). Per àmbits assistencials, el seguiment ha estat del 79% a l'atenció primària i del 73% als hospitals. Per províncies, s'ha arribat a un 77% dels facultatius aturats a Barcelona, un 75% a Tarragona, un 72% a Lleida i un 77% a Girona. La d'aquest dimecres és la primera de les dues jornades de vaga convocades per Metges de Catalunya.

Més informació
Els metges se'n van a la vaga
Les dades, el nou bisturí dels metges
Avui et destaquem
El més llegit