Vaga del personal de terra dels aeroports estatals a partir del 20 d'abril

Denuncien que la patronal bloqueja la negociació del conveni per discrepàncies en el tractament dels treballadors subrogats

Trablisa intentarà aturar la vaga amb una nova oferta Trablisa intentarà aturar la vaga amb una nova oferta

Els sindicats USO i UGT han presentat una demanda de conciliació prèvia a la convocatòria de vaga davant Aseata, la patronal que representa totes les empreses del sector d'assistència a terra als aeroports de l'Estat. La convocatòria de vaga, a la qual estan cridats uns 60.000 treballadors, segons dades dels sindicats, començarà a partir del 20 d'abril.

USO i UGT subratllen que el conflicte afecta les plantilles que presten serveis d'assistència a terra, a les aeronaus i els passatgers, mercaderies i correu i al servei de col·locació i retirada de passarel·les que connecten l'aeronau amb la terminal portuària. Els sindicats convoquen vaga per la dificultat de tirar endavant les negociacions per pactar un conveni col·lectiu del sector.

Innegociable

Segons USO i UGT, una de les discrepàncies principals es troba en l'article que regula les normes i garanties econòmiques del personal subrogat que, afirmen, la patronal només accepta per al cas de futures negociacions. 

Isabel Rubio, secretària d'acció sindical d'USO sector aeri, ha explicat que per a la patronal aquesta condició és "innegociable" i ha considerat que és per això que "s'està bloquejant la negociació del conveni".

A parer dels sindicats, aquesta condició "podria coartar" els drets dels treballadors que actualment han estat subrogats "com dels que es puguin veure afectats en processos de subrogació futurs".

Més informació
L'aeroport de Barcelona tindrà una capacitat per a 70 milions de passatgers el 2026
El Prat torna a superar Barajas en creixement de passatgers
Desconvocada la vaga de neteja de l'aeroport del Prat pel MWC
L'Aeroport de Barcelona tanca gener amb un 7,1% més de passatgers
Avui et destaquem
El més llegit