València estrena el CaixaForum, l'Àgora del Disseny i altres propostes artístiques

La capital mundial del disseny ofereix un gran desplegament d'activitats i novetats per a tots els públics

CaixaFòrum València | Cedida CaixaFòrum València | Cedida

La Capital Mundial del Disseny 2022 estrena nous centres culturals i es transforma en un aparador artístic per mostrar el seu potencial al món del disseny, l'art i l'arquitectura. El punt de partida és a la Plaça de l'Ajuntament, que després de dos mesos de treballs, s'ha transformat per obrir el pavelló Àgora, l'escenari més visible del que és la capitalitat del World Design 2022. L'objectiu és fer arribar el disseny a tots els ciutadans i visitants en diferents activitats que se succeiran en aquest espai fins a finals d'any. Àgora Valencia pren el relleu dels pavellons que es van aixecar al seu dia en altres capitals com Hèlsinki o Taipei.

D'altra banda, CaixaForum València ja és una realitat, un total de 8.200 metres quadrats a l'interior de l'edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències. I en un altre punt neuràlgic d'aquesta capitalitat, La Marina, acull Ron Arad 720°, una construcció monumental, també anomenada Curtain Call, en què es projecten, cada dia i fins a final d'estiu, diverses obres artístiques de destacats professionals del sector. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra l'obertura d'un nou espai que col·loca València a la xarxa de museus que conformen la Fundació ”la Caixa”. Després de gairebé dos anys de remodelació, l'edifici de l'Àgora s'ha transformat sota la direcció d'Enric Ruiz-Geli, director de l'estudi Cloud 9 i professor de la universitat Virginia Tech, amb una inversió de 19 milions d'euros a càrrec de la Fundació ”la Caixa”. Des del 22 de juny es pot gaudir de 8.200 metres quadrats distribuïts a diferents sales i ambients.
 
Les exposicions que estrena aquesta instal·lació convergeixen entre la història de l'antic Egipte amb estàtues monumentals i preciosos relleus de temples antics procedents del Bristish Museum, a les obres de la Col·lecció d'Art Contemporani Fundació “la Caixa”, que aprofundeix en el paisatge com a representació de la natura al llarg dels darrers segles. El tercer projecte inaugural que conforma aquesta estrena és #LaNube{IA}, una experiència interactiva sobre les oportunitats i els reptes de l'aplicació de la intel·ligència artificial a l'educació.

Avui et destaquem
El més llegit