Les vendes del comerç català cauen un 4% a l'octubre

La facturació dels minoristes baixa en 13 comunitats autònomes

Un home mira els descomptes oferts en una sabateria del Portal de l'Àngel de Barcelona | ACN Un home mira els descomptes oferts en una sabateria del Portal de l'Àngel de Barcelona | ACN

Les vendes de les botigues comercials en el mes d'octubre a Catalunya, coincidint amb la celebració del referèndum, han caigut un 3,9% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segon les dades de la sèrie original publicades aquest dimarts per l'institut d'estadística espanyol.

En el conjunt de l'Estat espanyol, la caiguda ha estat de l'1,2%. Sense tenir en compte les vendes de les estacions de serveis, on majoritàriament s'inclou la comercialització de gasolines, la caiguda ha estat a Catalunya del 4,3%.

En el mes de febrer d'aquest any, les vendes del comerç minorista van caure també un 3,9%, igual que aquest mes d'octubre, i desagregant les estacions de serveis el retrocés de vendes es va enfilar fins el 4,4%, una dècima més alta que aquest octubre i de moment la caiguda més alta d'aquest any i també la més alta des del juny del 2013.

A l'octubre la facturació del comerç minorista ha baixat en termes interanuals en 13 comunitats i a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, va augmentar en tres regions i es va mantenir sense canvis a Madrid.

Després de Catalunya, les vendes han baixat en gran mesura a Extremadura (-2,7%) i Aragó i el País Basc (-2,4% en tots dos casos). Les úniques comunitats on el comerç minorista ha elevat la seva facturació respecte a l'octubre del 2016 han estat les Canàries (+1,7%), Navarra (+1,4%) i les Balears (+1%).

L'ocupació en el comerç minorista s'ha incrementat a totes les comunitats autònomes, a Catalunya durant aquest mes el nombre d'empleats en aquest sector s'ha incrementat un 0,8%.

Avui et destaquem
El més llegit