El 30% de les vendes de moda nupcial seran online

Un estudi de la Barcelona Bridal Fashion Week apunta que en 10 anys la importancia digital del negoci creixerà

La facturació de la moda nupcial es digitalitza La facturació de la moda nupcial es digitalitza

El 30% de les vendes relacionades amb la moda de casaments es faran online d'aquí a 10 anys, mentre que actualment només és el 10%. És una de les conclusions de l'estudi La tenda del futur per a les núvies Millennials, elaborat pel professor de l'IESE José Luis Nueno per encàrrec de la Barcelona Bridal Fashion Week. Un esdeveniment que arriba a la 28a edició i que se celebrarà del 23 al 29 d'abril amb l'objectiu de reafirmar el lideratge de Barcelona com a capital mundial d’aquest àmbit. La setmana de la moda dividirà els seus actes entre la passarel·la, amb 27 firmes nacionals i internacionals, i un saló organitzat per Fira de Barcelona al recinte de Montjuïc que acollirà més de 370 marques i que es farà entre el 27 i el 29 d'abril.

"La Barcelona Bridal Fashion Week continua el seu camí cap a la internacionalització construint ponts amb el món", ha assegurat la directora de la setmana de la moda, Estermaria Laruccia. L’organització busca consolidar el saló com referent internacional de la moda nupcial, després d’experimentar un creixement de fins al 20% en el nombre de marques participants. A més, i com a novetat, la BBFW pretén premiar el talent jove mitjançant la creació d’uns premis internacionals on dissenyadors de diferents països mostraran les seves col•leccions.

Nueno ha destacat la importància de la vessant digital del negoci de les bodes i ha assegurat que el decreixement de la taxa nupcial espanyola convida als professionals a obrir el sector cap a altres països. "No ens podem permetre desconnectar d’aquest punt digital perquè el consum es dona primer a través de la web", ha afirmat el professor Nueno.

Les desfilades de marques emblemàtiques com Pronovias, Rosa Clará o Jordi Dalmau es duran a terme en diferents localitzacions de la ciutat de Barcelona –com el pavelló italià de Montjuïc, el recinte modernista de Sant Pau, la Universitat de Barcelona o el Museu Marítim. A les desfilades es mostraran alguns dels més de 20.000 vestits que es presentaran a 28a edició. Barcelona també serà per primer cop la seu dels premis Elle International Bridal Awards 2018, que arriben a la seva segona edició. Els premis es donaran el dia 27. 

Més informació
La moda nupcial busca les emocions dels nuvis
Barcelona pica l'ullet a la moda nupcial internacional
Bodas.Net, la casa de les núvies
Avui et destaquem
El més llegit