Transport públic: la zona 2 ja és zona 1

Entra en funcionament la nova tarifa plana de transport públic per als municipis metropolitans

Els municipis de l'ATM de la primera i la segona corona del transport públic s'integren Els municipis de l'ATM de la primera i la segona corona del transport públic s'integren

La nova tarifa plana de transport públic als 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha entrat en funcionament aquest dimarts i a partir d'ara els desplaçaments que tinguin origen i destinació a les estacions ferroviàries i parades d'autobús d'aquestes localitats es podran fer amb títols d'una zona.

Pels 36 municipis -els 18 de la zona 1 de transport públic i els 18 de la zona 2-, s'ha fixat el preu en el de la primera corona tarifària, la qual cosa suposarà un estalvi del 50% en el cas de la T-10 i del 26% en el cas de la T-trimestre, T-Jove i T-mes.

Cervelló, Molins de Rei i Sant Cugat són alguns dels municipis de la zona 2 que passen a tenir el preu de la 1

L'unificació de preus no suposa que els municipis canviïn de zona i obligarà als situats a la zona 2 a pagar el Tribut Metropolità a l'AMB com ja estan fent els de la zona 1, i que es calcula basant-se en un percentatge de l'IBI de cada bé immoble.

Aquesta mitjana afecta a tots els títols de transport, a excepció de la T-16, els títols socials de l'AMB i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), els títols federats i els mono modals, i va ser aprovada a finals d'octubre per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB, que són les administracions que integren l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Més info: El 2019 arriba amb els preus congelats

En concret, els municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat són els que passaran a tenir el preu de la zona 1, malgrat ser a la zona 2.

La unificació tarifària i la reducció del títol del bitllet es preveu que provoqui uns 4,6 milions de viatges nous i assolir els 55 milions de trajectes anuals, ja que es calcula que la mesura beneficiarà a 3,2 milions de persones.

Mateixos preus que el 2018

Les tarifes del transport públic als municipis metropolitans han quedat congelades aquest 2019, per la qual cosa els preus del transport públic aquest any seran els mateixos que l'anterior.

D'aquesta manera també s'ha prorrogat la validesa dels títols comprats el 2018 fins al 31 de desembre de 2019.

Avui et destaquem
El més llegit