13 startups catalanes, finalistes de South Summit 2020

Empreses emergents del Regne Unit, els EUA, Alemanya, el Brasil o Israel participen també en la fase final del certamen

Guillem Serra i Bruno Cuevas, de MediQuo| Cedida Guillem Serra i Bruno Cuevas, de MediQuo| Cedida

South Summit anuncia, com cada edició, les seves 100 startups finalistes de la Startup Competition que participaran en South Summit 2020, powered by IE University, que se celebrarà a Madrid del 6 al 8 d'octubre, amb un nou concepte omnicanal. I entre aquestes startups finalistes es troben un total de 13 projectes originaris de Catalunya. Les finalistes d'aquest South Summit 2020 procedeixen principalment de la Comunitat de Madrid (42%), Catalunya (38%) i País Valencià (8%). Les finalistes han estat triades entre els 3.800 projectes presentats a la Startup Competition, on s'han presentat empreses emergents procedents de 121 països

Del conjunt de les 100 startups finalistes, un 30% són d'origen nacional i un 70% internacional, de 25 països diferents, del Regne Unit, els EUA, Alemanya, el Brasil o Israel, entre altres.

Les catalanes finalistes són Reloadly, que fereix una API perquè els desenvolupadors d'aplicacions puguin recarregar mòbils de prepagament a través de 800 xarxes d'operadors mòbils; CASUM, una solució per a fer una transició gradual del lloguer al mercat immobiliari; NOVAMEAT, que ha desenvolupat la pròxima generació de carns a base de plantes; Submer NextGen Datacenters, que desenvolupa i fabrica tecnologia de refrigeració per immersió líquida.

També Elma, companyia d'assegurances de salut; TYPS, aplicació que permet als empleats d'una empresa sol·licitar una bestreta de la nòmina quan vulguin; SingularCover: plataforma que permet a les pimes adquirir assegurances personalitzades per a les necessitats del seu negoci; Klaud9, plataforma online que connecta fotògrafs amb marques a través de IA a tot el món; MediQuo, un xat mèdic de manera il·limitada i amb resposta en menys de dos minuts.

Més info: MediQuo, telemedicina en temps de coronavirus

La gironina és MJN Neuroserveis, firma que ha desenvolupat MJN-SERAS, un auricular que llegeix l'activitat cerebral que, en combinació amb IA, és capaç d'avisar uns minuts abans d'un atac epilèptic. Altra empresa catalana finalista és AllRead Machine Learning Technologies, que ofereix un programari de reconeixement de caràcters basat en l'aprenentatge automàtic per a processar imatges preses per càmeres mòbils o fixes; Kubbo, que realitza serveis de lliurament de compra ultra-ràpids a partir d'un inventari online de productes i Chartok.com, programari d'operació hotelera única per a organitzar la col·laboració, les tasques, les sol·licituds, els llibres de registre i el coneixement d'equips.

Des de l'organizació expliquen que les tecnologies d'avantguarda són el factor comú dels finalistes d'aquesta edició: la IA (25%), Machine Learning (11%), Electronics, Digital & Apps (9%), APIs & Enablers (6%) i Big Data (5%) són les tecnologies més utilitzades per les startups triades per a South Summit 2020. Quant al seu nivell de desenvolupament, gairebé 4 de cada 10 startups finalistes de South Summit 2020 es troben en fase early, un 34% ja aconsegueix el nivell growth, un 29% es troba en fase seed i només un 1% en concept. A més, un 74% d'aquestes startups obté ja ingressos derivats del seu negoci.

Bounsel, participant valenciana

La plataforma de col·laboració Bounsel, impulsada per IA, que permet a les empreses redactar, negociar, gestionar i tancar els contractes més ràpidament, també participarà al certamen. La startup treballa per a fer disminuir els riscos amb la sincronització de dades i la integració de terceres aplicacions. 

 

 

Més informació
Poder mediterrani en el South Summit madrileny
10 startups catalanes, al South Summit 2018
Avui et destaquem
El més llegit