Arrenca el BizBarcelona per abordar la transformació digital

La fira d'emprenedoria i pimes ofereix solucions de finançament i assessoria a les empreses

La Fira de Barcelona acull el BizBarcelona La Fira de Barcelona acull el BizBarcelona

Bizbarcelona by Barcelona Activa reunirà aquest dimecres i dijous en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona milers d'emprenedors, pimes i representants del món de l'economia social per mostrar els desafiaments i oportunitats de la transformació digital.

La inauguració oficial del saló serà aquest dijous a les 12.00 hores, i estarà presidida per la consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, i el regidor d'empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i després es lliuraran els Premis del programa d'emprenedoria social que convoca Barcelona Activa.

El certamen organitzarà 193 conferències amb 283 ponents, 70 punts d'assessorament personalitzat, 42 activitats de networking en set espais, i comptarà amb l'assistència de 70 expositors, a més de la participació de 100 entitats de la Bizcommunity.

Se celebraran conferències específiques sobre negocis digitals; logística i distribució; Big data i Internet of Things; màrqueting digital i xarxes socials; tecnologia mòbil, i experiència del client, a més de recomanacions, recursos i debats sobre aplicacions, oportunitats i tendències.

Entre els conferenciants destaca l'experta i assessora de la Comissió Europea en e-lideratge, transformació digital i innovació, Silvia Leal; l'empresari, actor i inversor, Carlos Latre i el seu soci Pablo Lara; l'expert en "branding", Andy Stalman; el president de Roca Salvatella i especialista en transformació digital, Genís Roca, i la youtuber i consultora de màrqueting i creació de negocis, Txell Costa, entre altres.

Visita de la CE

Una delegació de la Comissió Europea visitarà el saló la tarda d'aquest dimecres, i també participarà en la presentació de la nova línia de finançament per a pimes de l'Institut català de Finances cofinançada per fons europeus.

La Diputació de Barcelona i la Generalitat oferiran un retrat de l'ecosistema emprenedor català a través de l'informe GEM-Catalunya 2016; l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) donarà a conèixer les condicions i característiques territorials que contribueixen a la creació i consolidació d'iniciatives innovadores, i Barcelona Activa presentarà aquest dijous una radiografia de l'estat de l'economia col·laborativa a la capital catalana.

Mercat de finançament

Bizbarcelona comptarà amb un Mercat de Finançament, en el qual projectes empresarials podran participar en una ronda d'inversió amb una vintena d'entitats entre business angels, fons de capital de risc, acceleradors, xarxes de crowdfounding, inversors privats i institucions públiques.

També s'obrirà l'àrea Bizexporta, coordinada per la Cambra de comerç de Barcelona i CaixaBank, per a consultes relacionades amb l'activitat exportadora, i el Network Talent, organitzat per Pimec, mentre que el Bizfranquicias continuarà tenint un espai propi en el saló.

Més informació
Empresaris que no es volen jubilar
Reempresa es consolida al BizBarcelona
Bizbarcelona analitzarà les tendències de la digitalització dels negocis
Avui et destaquem
El més llegit