Barcelona Activa s'endú tres startups al Japó

Social Coin, Tunnll i Eliport participaran al Smart City Expo de Kyoto

La ciutat japonesa de Kyoto | iStock La ciutat japonesa de Kyoto | iStock

Barcelona Activa ha seleccionat les startups Social Coin, Tunnll i Eliport per participiar en un intercanvi amb el Japó. Les empreses viatjaran a Kyoto el mes d'octubre en el marc de la fira Smart City Expo. L'Ajuntament de Barcelona detalla en un comunicat que la selecció s'ha dut a terme mitjançant dos criteris: la voluntat d'internacionalització i el potencial de creixement a gran escala.

Les tres startups aporten solucions en la vida quotidiana mitjançant tecnologies capdavanteres, Social Coin, per exemple, ajuda les organitzacions a identificar i solucionar les necessitats de les persones que les integren fixant-se en les preocupacions i creant mecanismes per solucionar-les.

Més info: Emprenedors per una bona causa

"La nostra tecnologia basada en intel·ligència artificial identifica les preocupacions més rellevants de la ciutadania i mobilitza a les persones a fer diferents tipus d'accions, amb una recompensa per la seva participació", ha explicat el CEO de Social Coin, Ivan Caballero.

Per la seva banda, Tunnll aporta solucions de mobilitat a les ciutats amb un sistema de transport urbà de nova generació, confeccionen un mapa amb el qual se sol·licita un servei d'autobús a demanda i en temps real, d'aquesta forma s'eviten trajectes innecessaris.

El CEO d'aquesta empresa, Kirill Blazhko, ha considerat que el Japó és el país "clau" per oferir aquest servei ja que, en les seves paraules, encara que les ciutats com Tòquio, Yokohama o Nogoya tinguin sistemes molt eficients en trens i autobusos, en nuclis urbans, on viu la majoria de la població nipona, l'espera d'un transport públic pot arribar a ser de més de 15 minuts.

Eliport Robotics aposta pels robots terrestres d'autocàrrega i descàrrega en l'últim pas de la cadena de transports, es mouen per l'àrea de vianants i són la solució en l'últim tram en l'entrega de productes, el CEO l'empresa, Dmitry Skorinko, ha explicat que el Japó és un país estratègic, ja que "la robòtica i la tecnologia s'han desenvolupat més que en altres països".

El pla d'intercanvi s'organitza conjuntament amb l'entitat japonesa Keihanna RC de Kyoto, allí també han anunciat cinc empreses locals que vindran a Barcelona per conèixer l'ecosistema emprenedor de la capital catalana i participar en esdeveniments i presentacions que facilitin les connexions amb el teixit empresarial local.

Avui et destaquem
El més llegit