Bwom i Housfy, entre les 11 catalanes finalistes del South Summit

La cimera d'startups reunirà a l'octubre a Madrid els millors projectes emprenedors segons un jurat de 120 experts en inversió i corporatiu

Oficina de Bwom al Pier01 | Àngel Bravo Oficina de Bwom al Pier01 | Àngel Bravo

South Summit ja té a les 100 millors startups del món, entre les quals es troben 11 projectes catalans. Les finalistes competiran en la propera edició de la trobada que reunirà a Madrid, del 3 al 5 d'octubre, a les startups més disruptives amb corporacions en cerca activa d'innovació i inversors de procedència internacional a l'espai madrileny La Nau.

Les candidates són Alternative Energy Innovations SL, centrada en el desenvolupament de tot un seguit de solucions en generació d'energia elèctrica a partir de la calor residual; Bwom: aplicació enfocada en la prevenció i cures de la salut íntima de les dones; Byhours: plataforma de reserva online de micro estades de 3, 6 o 12 hores en més de 2.500 hotels a Europa, Amèrica i Orient Mitjà; Carnovo: plataforma que permet als consumidors comparar els preus dels automòbils que desitgen sense sortir de casa, proporcionant fins a 5 ofertes dels distribuïdors oficials més propers a la seva àrea, i segons les característiques seleccionades i CreatSens, un dispositiu de diagnòstic en temps real i a un baix cost de paràmetres rellevants en els pacients amb malaltia renal crònica.

També Draagu, aplicació en la qual els usuaris poden vendre les seves fotos personals a una comunitat, que crea el seu propi estoc d'imatges; Eliport Robotics, startup que dissenya robots autònoms per desplaçar-se en paviments i zones per als vianants i realitzar càrregues i descàrregues de mercaderia sense interacció humana; Engidi, especialitzada en el disseny de tecnologia portàtil i gestió de dades, que té com a objectiu materialitzar l'Internet de les Coses cap a mercats que manquen de l'ús de la tecnologia com a grans fàbriques, obres civils, etc.

Housfy, startup que permet que el propietari lideri el procés de venda de les seves propietats, és altra de les candidates; com IOMED MEDICAL SOLUTIONS SL, que presenta un programari d'anàlisi i l'estructuració de dades clíniques a través de la intel·ligència artificial que permet reduir el temps d'anàlisi de l'historial mèdic dels pacients i Sequra, servei d'origen barceloní que possibilita pagar una compra online després de rebre la comanda.

Un comitè format per 120 experts procedents del món de la inversió i corporatiu ha estat el responsable de seleccionar al centenar de startups d'aquesta edició entre els més de 3.000 projectes presentats, procedents de 84 països. Entre els criteris més importants per a la selecció s'ha tingut en compte la innovació del projecte, viabilitat econòmica, escalabilitat, equip i si desperta interès per a la inversió.

Un 52% de les startups que es van presentar a la competició procedeixen de tot el món incloent països com Estats Units, Israel, Regne Unit, França, Portugal, Xile, Líban, Índia o Singapur. I a escala nacional, de Madrid, Barcelona, València, País Basc o Andalusia, entre unes altres.

Més informació
Wallbox i Caravelo, triomfadores al South Summit de Madrid
Datumize, la catalana que triomfa al South Summit
Spotahome és la gran guanyadora del South Summit
Avui et destaquem
El més llegit