Bwom i Housfy, entre les 11 catalanes finalistes del South Summit

La cimera d'startups reunirà a l'octubre a Madrid els millors projectes emprenedors segons un jurat de 120 experts en inversió i corporatiu

Oficina de Bwom al Pier01 | Àngel Bravo Oficina de Bwom al Pier01 | Àngel Bravo

South Summit ja té a les 100 millors startups del món, entre les quals es troben 11 projectes catalans. Les finalistes competiran en la propera edició de la trobada que reunirà a Madrid, del 3 al 5 d'octubre, a les startups més disruptives amb corporacions en cerca activa d'innovació i inversors de procedència internacional a l'espai madrileny La Nau.

Les candidates són Alternative Energy Innovations SL, centrada en el desenvolupament de tot un seguit de solucions en generació d'energia elèctrica a partir de la calor residual; Bwom: aplicació enfocada en la prevenció i cures de la salut íntima de les dones; Byhours: plataforma de reserva online de micro estades de 3, 6 o 12 hores en més de 2.500 hotels a Europa, Amèrica i Orient Mitjà; Carnovo: plataforma que permet als consumidors comparar els preus dels automòbils que desitgen sense sortir de casa, proporcionant fins a 5 ofertes dels distribuïdors oficials més propers a la seva àrea, i segons les característiques seleccionades i CreatSens, un dispositiu de diagnòstic en temps real i a un baix cost de paràmetres rellevants en els pacients amb malaltia renal crònica.

També Draagu, aplicació en la qual els usuaris poden vendre les seves fotos personals a una comunitat, que crea el seu propi estoc d'imatges; Eliport Robotics, startup que dissenya robots autònoms per desplaçar-se en paviments i zones per als vianants i realitzar càrregues i descàrregues de mercaderia sense interacció humana; Engidi, especialitzada en el disseny de tecnologia portàtil i gestió de dades, que té com a objectiu materialitzar l'Internet de les Coses cap a mercats que manquen de l'ús de la tecnologia com a grans fàbriques, obres civils, etc.

Housfy, startup que permet que el propietari lideri el procés de venda de les seves propietats, és altra de les candidates; com IOMED MEDICAL SOLUTIONS SL, que presenta un programari d'anàlisi i l'estructuració de dades clíniques a través de la intel·ligència artificial que permet reduir el temps d'anàlisi de l'historial mèdic dels pacients i Sequra, servei d'origen barceloní que possibilita pagar una compra online després de rebre la comanda.

Un comitè format per 120 experts procedents del món de la inversió i corporatiu ha estat el responsable de seleccionar al centenar de startups d'aquesta edició entre els més de 3.000 projectes presentats, procedents de 84 països. Entre els criteris més importants per a la selecció s'ha tingut en compte la innovació del projecte, viabilitat econòmica, escalabilitat, equip i si desperta interès per a la inversió.

Un 52% de les startups que es van presentar a la competició procedeixen de tot el món incloent països com Estats Units, Israel, Regne Unit, França, Portugal, Xile, Líban, Índia o Singapur. I a escala nacional, de Madrid, Barcelona, València, País Basc o Andalusia, entre unes altres.

Més informació
Wallbox i Caravelo, triomfadores al South Summit de Madrid
Datumize, la catalana que triomfa al South Summit
Spotahome és la gran guanyadora del South Summit
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit