CraeatSens aconsegueix fons per desenvolupar el seu prototip

BStartup Health, en la línia de l'aposta pels projectes de salut, i Genesis Ventures lideren la ronda d’inversió de 125.000 euros

L'equip de CreatSens | Cedida L'equip de CreatSens | Cedida

BStartup Health, de Banco Sabadell, juntament amb Genesis Ventures, un fons ubicat a Barcelona i gestionat per la consultora Genesis Biomed, han liderat una ronda d’inversió de 125.000 euros per a l’spin off CreatSens amb l’objectiu de reforçar els projectes de control de la malaltia renal crònica. La inversió de capital, que suposa l’entrada de les dues entitats a l’accionariat de l’empresa, permet que CreatSens pugui desenvolupar el seu prototip de diagnòstic de la malaltia renal crònica que l’any vinent entrarà en validació a través d’assaigs clínics.

Més info: CreatSens, el paper que monitora les malalties renals

CreatSens, liderada per Adrià Maceira, és una spin off de la Universitat Rovira i Virgili que treballa per controlar el progrés de la malaltia renal crònica a través d’eines tecnològiques d’última generació que permeten mesurar paràmetres rellevants per als pacients, d’una forma molt més senzilla a l’actual. El seu producte se centra en la creació d’un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina i potassi, dos biomarcadors clau en el desenvolupament d’aquesta malaltia, a través d’una gota de sang.

“El nostre objectiu es que la informació generada pel dispositiu de mesura es pugui seguir a partir d’un dispositiu mòbil com un telèfon intel·ligent o una tauleta, al consultori mèdic o a la casa del pacient” explica Maceira, CEO de la startup.

Aquesta és la segona inversió del programa BStartup Health de Banco Sabadell, una entitat dirigida a projectes de salut en fases pre-seed i seed on la inversió va adreçada fonamentalment a validar la tecnologia i el negoci. En aquesta primera edició s’han seleccionat 3 startups. Pel que fa a Genesis, el fons té previst invertir tickets de 50.000 euros de mitjana en projectes biomèdics sorgits en els entorns hospitalari, acadèmic i de recerca. Actualment, el seu portfoli conté 12 projectes i el fons preveu invertir el 100% dels seus recursos a finals del 2019.

Més informació
CreatSens crea un dispositiu que diagnostica malalties renals amb una gota de sang
BStartup invertirà en empreses emergents de salut
BStartup arriba als 75 milions d'euros destinats a startups
Avui et destaquem
El més llegit