Emprendre amb vistes al mar

El Palau de Mar de Barcelona es converteix en Pier 01 per esdevenir la casa de les startups dels sectors digital i tecnològic

Imaginem un palau amb sostres de volta catalana. Imaginem unes terrasses amb vistes magnífiques del litoral de Barcelona. També podem imaginar uns amplis espais de treball plens de llum. De fet, ja no cal imaginar-nos-ho. Aquest espai existeix i serà la casa dels emprenedors de Barcelona. El clúster Barcelona Tech City inaugurarà oficialment el 9 de juny la seva nova seu al Palau de Mar, un espai de 10.000 metres quadrats que també acollirà unes 70 organitzacions, entre startups, acceleradores o corporacions inversores; on s'espera que hi treballin més de 1.000 professionals.

Aquest dimecres al vespre els impulsors del projecte han obert les portes del nou Pier 01 a la premsa i a les institucions que hi han donat suport, com l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat o el Port. "És un bon exemple de col·laboració publicoprivada", ha assegurat Miguel Vicente, la cara visible del projecte. "Li diem Pier 01 perquè n'hi pot haver més atesa la demanda que tenim", ha afegit davant de la cinquantena d'assistents a la ruta per les diferents sales que la setmana entrant començaran a bullir d'activitat. Un nom, el de Pier, que és una picada d'ullet gens oculta a la meca de l'emprenedoria, San Francisco.

Miguel Vicente presenta el Pier 01. PGF


Miquel Martí, conseller delegat de Barcelona Tech City, afegeix que l'objectiu és "reunir tot el talent en un sol espai"; i s'aventura a pronosticar que "el 22@ ha d'arribar al frontal marítim". A més, explica eufòric que a banda de les oficines hi haurà espais comunitaris, per a la celebració d'esdeveniments i, fins i tot, "vestidors que no seran mixtos per als que vulguin aprofitar i fer esport". Encara més, anuncia que estan conversant amb un històric club esportiu de la zona per aconseguir quotes favorables per als seus inquilins.

De moment, però, a les sales on treballaran Antai Venture Builders, Nuclio Venture Builders, 101 Startups, Conector o BeRepublic hi ha molta pols i poques taules. Les reformes per deixar-ho tot a punt s'enllesteixen mentre els nous inquilins asseguren que començaran a instal·lar-s'hi entre aquest divendres i dilluns.Els més matiners són la gent de ByHours, que ja té en marxa la nova oficina comandats per Christian Rodríguez. Com a bona startup, no hi falta una bona zona de refrigeri, el Bar Ours; i fins i tot unes hamaques que per la cara dels qui les proven semblen prou còmodes.

No tot és treballar a les oficines de ByHours al Pier 01. PGF


Tots els que estan preparant la mudança es trobaran al Palau de Mar amb tres destacades companyies que ja fa temps que hi treballen. Són HolaLuz, Tiendeo i LetGo. El cofundador d'aquesta última, Enrique Linares, convida els assistents a veure la seva oficina per dins. "Fem una cosa bastant similar a Wallapop", explica entre somriures a un pam de Miguel Vicente. La setmana passada les dues companyies anunciaven l'acord per anar de la mà a atacar el mercat dels Estats Units. Segurament per això tothom riu quan Vicente exclama que es taparà els ulls "per no veure res" del que estan fent els treballadors que encara corren per l'oficina de LetGo.

Una partida a la PlayStation? A l'oficina de LetGo és possible. PGF


"Quan ens van explicar el projecte ens hi vam sumar de seguida", reconeix Enrique Linares, que es mostra esperançat de les sinergies que poden sorgir de reunir tant de talent en un sol edifici. A més a més, confessa mirant un dels finestrals que mostra el Port Vell de Barcelona, "tenir oficines tan xules ajuda a l'hora de contractar gent".

Igual d'entusiasmada es mostra Gina Tost, que anuncia que Geenapp vol passar de sis a 25 treballadors en el nou espai que ocuparan al Pier 01. "Passem d'una caseta amb jardí a Pedralbes a aquí, aquest és el concepte". L'actual oficina de Geenapp, que VIA Empresa ja va visitar fa uns mesos en ocasió del NewCo Bcn, és un lloc idíl·lic; però a Palau de Mar Tost té clar que "podrem aprofitar els avantatges de reunir tant de talent en un sol espai".

El recorregut acaba a la magnífica terrassa d'HolaLuz, amb una cervesa a la mà i amb un Miguel Vicente exultant al centre de la foto de grup. Les abraçades i els cops afectuosos a l'espatlla es repeteixen. El fort vent del vespre barceloní s'emporta per endavant els bols preparats amb patates fregides. Un vent que, malgrat tot, no pot endur-se ni una engruna de la il·lusió per fer realitat aquest somni: emprendre amb vistes al mar.

Foto de grup en la presentació del nou Pier 01. PGF

Avui et destaquem
El més llegit