250.000 euros per estimular la creació d’startups

La Generalitat impulsa un ajut de 10.000 euros màxim que beneficiarà unes 25 empreses emergents

Startups | iStock Startups | iStock

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat destina un total de 250.000 euros a estimular l’aparició i creació de noves empreses emergents. La iniciativa beneficiarà al voltant de 25 startups que rebran fins a un màxim de 10.000 euros d’ajut, segons han informat en un comunicat.

La finalitat del projecte és ajudar al sorgiment de noves startups a l’ecosistema emprenedor català. La iniciativa s’orienta a estimular l’aparició i la creació, més que el creixement, d’empreses emergents. Per això, els beneficiaris seran empreses en una etapa molt inicial (pre-startup) que s’hagin constituït dins de l’any previ a la data de presentació de la sol·licitud.

Les empreses han d’haver estat constituïdes sota la forma jurídica de societat de responsabilitat limitada o societat anònima i que provinguin o actuïn en algun d’aquests àmbits: que siguin una empresa emergent industrial o de l’àmbit de les cadenes de blocs (blockchain), que tinguin el seu origen en treballs acadèmics o que hagin participat en el Programa primer de la Generalitat.

Aquestes subvencions s’emmarquen en el programa Primer de Preacceleració impulsat pel Catalunya Emprèn que vol fomentar l’emprenedoria d’alta especialització amb criteris de distribució territorial. Aquest programa destina aquest any 980.000 euros a estimular una emprenedoria d’empreses que volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

Més informació
El Govern destina 1,5 MEUR a finançar startups
L’ICF inverteix 2,5 milions d’euros en 16 startups catalanes
"Emprenedors, pugin a l’escenari!"
Avui et destaquem
El més llegit