L’ICF inverteix 2,5 milions d’euros en 16 startups catalanes

L’objectiu és facilitar l’accés al finançament a empreses innovadores i impulsar el seu desenvolupament

El mercat de finançament de l'ICF al Bizbarcelona El mercat de finançament de l'ICF al Bizbarcelona

L’Institut Català de Finances (ICF) ha invertit un total de 2,5 milions d’euros en 16 startups catalanes durant el 2017 a través de l’activitat de conversió que va posar en marxa l’any 2012 a través de l’IFEM.

Amb aquesta línia de cofinançament, l’ICF impulsa i fomenta el desenvolupament de startups a Catalunya, alhora que facilita l’accés al finançament a aquestes empreses, diversifica les seves fonts de captació de recursos i actua com a tractor de més inversió.

D’aquesta forma, l’ICF inverteix en startups mitjançant préstecs participatius de fins a 200.000 euros que complementen la inversió dels inversors privats, business angels, venture builders, acceleradores i fons de capital risc. A més, com a novetat d’aquest 2017, una part de la inversió s’ha dut a terme en capital.

Les darreres empreses beneficiades dels ajuts de l’ICF han estat Colvin Co, Skitude, Ivoox, Apartum i Exoticca. Des del 2012, l’ICF ja ha invertit 12,3 milions d’euros en un total de 81 empreses catalanes de nova creació.

Nous inversors privats

Durant l’any passat, l’ICF també ha seleccionat i validat nous inversors privats per convertir a través de l’IFEM. Entre ells hi ha vuit xarxes de business angels, dos venture builders, una acceleradora i set fons de capital risc.

D’altra banda, l’ICF també ha coinvertit a través del Programa d’Emprenedoria Corporativa, impulsat conjuntament amb Acció, per fomentar els projectes d’emprenedoria entre startups i grans empreses. 500 Markets, Brokoli i Talent Clue han estat algunes de les startups beneficiàries del projecte.

Més informació
L’ICF ofereix crèdits per a empreses
L’ICF i la Comissió Europea finançaran les pimes amb 184 MEUR
L’ICF inverteix 1,4 milions d’euros en vuit startups catalanes
Avui et destaquem
El més llegit