El Govern destina més d'1 milió d'euros a projectes d'emprenedoria

L'Executiu eleva un 33% la dotació pel programa Primer de Preacceleració respecte al 2016

Entre els objectius de les subvencions hi ha fomentar l'aparició d'startups arreu del territori | iStock Entre els objectius de les subvencions hi ha fomentar l'aparició d'startups arreu del territori | iStock

El Govern ha aprovat destinar 1.125.000 euros a projectes territorials d'emprenedoria d'alta especialització per a finals del 2019 i el primer semestre del 2020. La dotació per aquest programa, conegut com a Primer de Preacceleració, és un 33% més elevada que en la primera edició, l'any 2016.

Més info: El Govern lidera un projecte europeu per millorar la competitivitat de startups

Entre els objectius de les subvencions hi ha fomentar l'aparició d'startups arreu del territori català o aconseguir una Catalunya "més competitiva en la carrera global per l'emprenedoria i la tecnologia", entre d'altres. Hi poden optar ajuntaments, consells comarcals, diputats o altres entitats locals, així com ONGs, universitats, escoles de negocis o gremis. La quantitat màxima a rebre és de 60.000 euros.

En la convocatòria del 2018 es va constituir la Xarxa Primer de Catalunya, que ara integra 16 preacceleradores basades en la innovació i la tecnologia d'alta especialització arreu del territori. Per l'edició 2019-2020, l'objectiu del Govern es aconseguir que puguin integrar-se a la xarxa entre 18 i 20 preacceleradores. 

Més informació
Les 30 millors ciutats d'startups del món
The Collider, un col·lisionador d'startups amb segell català
Dotze startups catalanes, al 4YFN de Shangai
Avui et destaquem
El més llegit