Grífols inverteix en una alternativa al Da Vinci

Rob Surgical tanca una ronda de 5 milions d'euros amb el hòlding holandès Scranton Enterprises

Rob Surgical i JaumeAmat Rob Surgical i JaumeAmat

Scranton Enterprises, el holding en què participen familiars i directius de Grífols i que és el segon accionista (amb un 8,67%) de la multinacional catalana, invertirà en la startup Rob Surgical. L'empresa que ha dissenyat i desenvolupat el nou Sistema Bitrack per universalitzar la cirurgia de precisió, ha tancat una ronda d’inversió de 5 milions d’euros amb el holding holandès per encarar la fase final del projecte i sortir al mercat.

“Aquesta ampliació de capital ens permetrà obtenir la certificació CE en 30 mesos” comenta Jaume Amat, CEO de Rob Surgical i president de CataloniaBio & HealthTech. El Sistema Bitrack serà una alternativa al robot Da Vinci, que actualment té el 98% de la quota de mercat internacional, i millorarà l’oferta actual. “La nostra proposta de valor que ens diferencia d’altres robots quirúrgics es basa en tres pilars: alta precisió que beneficia al pacient, usabilitat superior per al cirurgià i reducció del cost total significativa que beneficia els hospitals” explica Amat.

Rob Surgical

Per això, els enginyers de Rob Surgical liderats pels professors Josep Amat i Alícia Casals han dissenyat un sistema flexible, modular i obert que “millorarà l'eficiència de la robòtica quirúrgica d'avui i la farà accessible a més hospitals d’arreu del món” afegeix Jaume Amat. “També farem possible la cirurgia combinada manual i robtica, la qual ens agrada denominar hybrid mininum invasive surgery (HMIS)" afegeix.

El nou robot ja s’ha validat tècnicament i opera en models animals de la mà de cirurgians de la Clínica Mayo (Estats Units) i els hospitals universitaris Clínic, Vall d'Hebron i Germans Trias de Barcelona. Entre el 2019 i 2020, Rob Surgical construirà tres unitats més per ultimar el procés de validació i industrialització, reforçarà l’equip corporatiu i d’enginyers, i durà a termes els últims assajos de seguretat i funcionalitat.

Més informació
Avantatges i aplicacions del Da Vinci en Cirurgia de mama
Avui et destaquem
El més llegit