Avantatges i aplicacions del Da Vinci en Cirurgia de mama

Amb la Cirurgia Robòtica Da Vinci es pot aconseguir una millor recuperació postoperatòria, cicatrius encara menys visibles i disminuir riscos quirúrgics

Avantatges i aplicacions del Da Vinci en Cirurgia de mama Avantatges i aplicacions del Da Vinci en Cirurgia de mama

Amb el pas del temps, la cirurgia oncoplàstica de mama ha anat variant segons la seva tècnica, el temps quirúrgic i la seva recuperació. Fa no masses anys, l'única opció quirúrgica per a una pacient amb càncer de mama era realitzar una mastectomia radical i conviure amb l'estigma de veure’s sense pit. Avui dia, amb el desenvolupament de noves tecnologies, comptem amb instrumental mínimament invasiu que ha possibilitat no només treure el teixit mamari afectat, sinó també poder reconstruir una mama amb una porció muscular de teixit de l'esquena amb mínimes cicatrius, gairebé imperceptibles, i amb una recuperació estètica molt satisfactòria.

Més info: Cirurgia econòmica per millorar l'estat de la salut

No conformes amb l'ús de l'endoscopi, amb la Cirurgia Robòtica Da Vinci se'ns planteja un nou escenari que fa possible una millor recuperació postoperatòria, cicatrius encara menys visibles, disminuir riscos quirúrgics i l’estada hospitalària; afavorint una cirurgia menys traumàtica pel que fa a les anteriors .

La Cirurgia Robòtica Da Vinci planteja un nou escenari que fa possible una millor recuperació postoperatòria, cicatrius encara menys visibles, disminuir riscos quirúrgics i l’estada hospitalària

Un dels grans avantatges respecte a la cirurgia endoscòpica és la visió en 3D i alta definició que ofereix el robot, sumat als moviments en 360º de les pinces, que permeten una precisió i amplitud del cent per cent, fent possible la coagulació de vasos i estructures que moltes vegades són imperceptibles o inaccessibles amb la cirurgia convencional.

La llibertat amb què es poden manipular les pinces fa que ens puguem adaptar molt bé a la dissecció del múscul, afavorint a menys dolor postoperatori i millor control hemostàtic. A més, el fet de poder realitzar una mastectomia per la línia axil·lar amb una cicatriu de 2,5 cm i retirar la glàndula malalta, depenent sempre de les característiques de cada cas, possibilita conservar el mugró.

Dos grans avantatges respecte a la cirurgia endoscòpica són la visió en 3D en alta definició que ofereix el robot i els moviments en 360º de les pinces

També permet preservar la pell de la mama mitjançant la insuflació de CO2 que afavoreix a separar millor els teixits, identificar els lligaments de Cooper i millorar la visualització de vasos limfàtics; evitant així, disminuir hematomes o limforràgies. La utilització del Da Vinci és aplicable tant a mastectomies Skin Sparing com a Nipple sparing i tumorectomies.

Encara que sembla un fet propi de ciència ficció, ja és una realitat i es troba en ple funcionament a Clínica Diagonal; posicionant-la com un centre hospitalari integral pioner a nivell mundial en tecnologia d'última generació i a l'altura de les característiques de la medicina del futur.

Més informació
Les dades, el nou bisturí dels metges
Empreses que es curen en salut
Les startups de salut multipliquen per 10 els inversors
Avui et destaquem
El més llegit