Les startups esportives més en forma

‘INDESUP!’ selecciona les sis companyies que rebran ‘mentoring’ en la primera edició d’aquest programa d’emprenedoria esportiva

El mercat de material esportiu ha vist créixer un nínxol potent com el 'running' El mercat de material esportiu ha vist créixer un nínxol potent com el 'running'

Sis startups esportives rebran l’entrenament necessari (el mentoring) per impulsar el seu projecte. Són les seleccionades en la primera edició d’INDESUP!, el programa d’emprenedoria esportiva que organitzen INDESCAT i l’International Center for Entrepreneurs in Barcelona (ICEB). Aquestes startups, seleccionades d’entre una trentena de propostes rebudes, assistiran a diferents sessions de treball amb l’objectiu de detectar les habilitats i necessitats de cada equip empresarial, de concretar els models de negoci i de buscar fonts de finançament que les ajudin a fer realitat les seves idees. Estaran assessorades per un grup d’experts en emprenedoria i en la indústria de l’esport, que aportaran la seva experiència per intentar impulsar projectes que tot just comencen a caminar.

Els projectes seleccionats i els mentors que els guiaran són els següents:

  1. ACTIVA-T. Ofereix serveis i consultoria a empreses per fomentar els hàbits saludables en l’entorn laboral i aconseguir que els equips humans siguin més actius, competents i efectius a la feina. ACTIVA-T comptarà amb el mentoring de Cristina Fisas, experta en gestió de l’emprenedoria.
  2. ANOMY SUP. Aposta per la fabricació i comercialització de taules de paddlesurf inflables amb dissenys únics i edicions limitades. La taula fa tres metres de llargada, ideal per a la pràctica al mar, però es pot transportar dins d’una còmoda bossa. Anomy Sup comptarà amb l’assessorament de Yolanda Tarango, consellera i inversora a Skiverse i professora del Màster de Gestió Esportiva del Johan Cruyff Institute.
  3. BEACH BOX GYM. És la primera cadena de gimnasos de platja del món. Es tracta d’espais de 240 m2 on l’usuari pot entrenar-se ben a prop de l’aigua i amb les millors prestacions. Josep Maria Valero, analista tecnològic i assessor de startups, serà el mentor principal de Beach Box Gym.
  4. NUTRITAPE. Es tracta d’un pegat transdèrmic que incorpora aminoàcids ramificats per evitar malestar gastrointestinal als esportistes de resistència, eliminar les rampes i facilitar la recuperació muscular posterior a l'exercici. Nutritape comptarà amb el mentoring de Jaume Massons, expert en màrqueting esportiu i director de Programes d’Innovació i Emprenedoria de l’ICEB.
  5. PISTA NEGRA. Desenvolupa una bota d’esquí amb una tecnologia disruptiva que aporta una major comoditat en mode esquí, sense perdre la rigidesa necessària per transmetre les ordres als esquís, i que en mode marxa permet la mateixa mobilitat que un calçat de carrer. Yolanda Tarango també exercirà de mentora de Pista Negra.
  6. RUNOPINION.COM. És una pàgina web on els corredors populars podran intercanviar experiències i valorar diferents qüestions relacionades amb el running: comentaris sobre curses, recomanacions, serveis de professionals de la salut esportiva, etc.. Runopinion comptarà amb el mentoring de Jordi Viñas, professor de gestió esportiva i fundador d’Itik Consultoria Esport i Lleure SL.

El procés de mentoring es concretarà a través de quatre sessions: contacte inicial i anàlisi d’oportunitats i del pla de negoci de les startups, definició dels objectius de creixement i recerca de finançament, estudi de les necessitats i habilitats de l’equip empresarial, i estratègia de comercialització de l’empresa.

El procés finalitzarà el mes de gener amb el pitch d’emprenedors, on s’exposaran els projectes i es podran comprovar els avanços assolits durant els quatre mesos de programa. “Estem molt sorpresos i satisfets amb la resposta que ha obtingut la convocatòria. Hem rebut propostes de molt nivell i amb aquests processos de mentoring confiem poder contribuir a millorar els projectes, ajudant-los a resoldre els reptes que se’ls presenten i a connectar-los amb el sector”, explica Alex Rivera, gerent d’INDESCAT.

Dins del marc d’INDESUP, també s’obrirà en breu la convocatòria per a aquells emprenedors que vulguin participar en el Fòrum d’Inversió que s’organitzarà el 8 de novembre durant la celebració de la primera edició del Dia de l’Emprenedor de l’Esport. “Volem que el Dia de l’Emprenedor de l’Esport sigui una cita de referència per a tots els emprenedors de l’esport, un espai on puguin trobar-se, intercanviar experiències i assistir a conferències de primer nivell que els inspirin i els facin avançar”, explica José Manuel Figueroa, director de Relacions Institucionals de l’ICEB. El fòrum d’inversió comptarà amb la presència de diferents inversors interessats en el món de l’esport, des d’entitats bancàries fins a business angels, que disposaran d’un espai per entrar en contacte amb les noves startups.

Més informació
Startups amb entrenador
La indústria de l'esport vol competir al mercat internacional
Dos clústers catalans, premiats a Europa
Avui et destaquem
El més llegit