La Intel·ligència Artificial, protagonista del Sónar+D

Els organitzadors del certamen, que se celebrarà del 17 al 20 de juliol, preveuen l'assistència de 20.000 persones

TeamLab és un dels plats forts del Sónar+D d'enguany
TeamLab és un dels plats forts del Sónar+D d'enguany

Sónar+D aprofundirà en temàtiques com la Intel·ligència Artificial (IA) i la darrera tecnologia musical com a part del programa de l'edició del 2019, segons han desvetllat els seus organitzadors. TeamLab i Canada seran els protagonistes del primer àmbit, i seran a la cita, del 17 al 20 de juliol de forma simultània a Sónar de Dia a Fira Montjuïc de Barcelona, al costat dels projectes de Daito Manabe o Holly Herndon. Pel que fa a la qüestió tecnològica aplicada al món de la música, se'n parlarà de la ma de la companyia sueca Teenage Engineering. Els responsables de Sónar+D preveuen que en aquesta edició hi haurà més de 20.000 assistents i prop de 5.000 professionals de 2.100 empreses, provinents de 60 països.

Més info: Un jardí d'startups

Els impulsors de Sónar+D destaquen que teamLab és un estudi interdisciplinar de tecnologia digital immersiva "reconegut en l'àmbit mundial" com el més influent pel que fa a la creació digital. De la seva banda, els japonesos Daito Manabe i el neurocientífic Yukiyasu Kamitani hi presentaran una investigació per visualitzar els pensaments. Altres qüestions que es debatran al certamen són la realitat augmentada, el so 'espacialitzat', les últimes tendències en l'àmbit dels videoclips, els sintetitzadors o els vídeojocs.

A banda, Sónar+D dobla l'oferta de workshops i classes magistrals de creadors, tecnòlegs i científics d'anomenada mundial, fins a 180 ponents. La iniciativa Sónar+D té dues convocatòries obertes, el Sónar+D Innovation Challenge, per a empreses que vulguin proposar un repte a la comunitat creativa per a la creació de prototipus que es construiran i presentaran a Sónar+D. I de l'altra, la de l'Àrea expositiva de Sónar+D, dirigida a les comunitats artística i tecnològica que vulguin presentar dispositius, aplicacions, instal·lacions interactives, experiments de realitat virtual i augmentada, prototipus o instruments musicals.

Més Informació
El Sónar+D se’n va d’exploració
Sónar+D 2018 convida a "imaginar els propers 25 anys de la música"
Vall d'Hebron i Sónar+D innoven junts en la millora de l'atenció als pacients
Avui et destaquem
Comentaris