Vall d'Hebron i Sónar+D innoven junts en la millora de l'atenció als pacients

El festival i la institució sanitària creen una gravació d'una peça d'àudio immersiva per a professionals de la medicina

El Sónar+D i l'Hospital Vall d'Hebron col·laboren en innovació El Sónar+D i l'Hospital Vall d'Hebron col·laboren en innovació

El Sónar+D i el el Departament d'Innovació de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han col·laborat en la gravació d'una peça d'àudio immersiva dirigida a professionals de la medicina.

Segons ha informat el festival en un comunicat, aquesta peça permet situar el personal mèdic al lloc del pacient i viure les seves sensacions gràcies a l'experiència que reprodueix en 360º els sons de l'hospital que perceben els malalts.

La gravació situa a l'oïent en la pell d'un pacient que se sotmet a una intervenció quirúrgica o que està ingressat, i el submergeix en els sons de l'hospital amb els quals conviu al llarg de tot un dia: portes, ascensors, lliteres, converses, xiulets i sons de la maquinària hospitalària.

Això és possible gràcies al so binaural, una tècnica de gravació en 360 graus que permet percebre els sons del nostre al voltant en tres dimensions i de manera realista.

La peça, de dos minuts de durada, ha estat concebuda per ser escoltada amb auriculars, i creada especialment per ser presentada durant la I jornada Jo Innovo davant 300 professionals de Vall d'Hebron per compartir amb ells coneixements i experiències en el camp de la innovació.

Amb aquesta experiència, l'Hospital Vall d'Hebron i Sónar+D connecten el món artístic amb l'entorn científic amb la finalitat d'afavorir la relació entre metges i pacients, utilitzant un camp de la tecnologia emergent.

Més informació
El Sónar+D anuncia els primers mentors de l'edició 2018
El Sónar+D busca innovació i startups
El Sónar D mostrarà els últims avanços en intel·ligència artificial i realitat virtual
Avui et destaquem
El més llegit