Un material biodegradable igual que el plàstic

La startup catalana Oimo crea un material sostenible a partir d’extractes d’algues marines, sucres naturals o olis vegetals que no resulta tòxic per la fauna

El material similar al plàstic que ha creat Oimo | Cedida El material similar al plàstic que ha creat Oimo | Cedida

La startup catalana Oimo ha creat un material sostenible similar al plàstic a partir d’extractes d’algues marines, sucres naturals o olis vegetals que no resulta tòxic per la fauna marina. Segons informa el Departament d'Empresa en un comunicat, es tracta d’un projecte basat en l’economia circular que permet la producció d’un material biodegradable a l’entorn marí, procedent de fonts de la natura i amb les mateixes propietats de molts tipus de plàstic tradicional sense efectes negatius per al medi ambient.

L’empresa catalana ja ha sol·licitat la patent d’aquest material, dissenyat per a produir envasos d’un sol ús del sector de l’alimentació, les anelles per a les llaunes de begudes  o recipients per a cosmètica. Oimo és una de les empreses beneficiàries de l’ajut Startup Capital d’Acció i ha rebut 75.000 euros que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial, com per exemple cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació.

Segons el CEO d’Oimo, Albert Marfà, “fins fa ben poc la gent no se n’ha adonat del gran impacte que el plàstic genera per al nostre planeta, però ara totes les empreses són conscients de la necessitat de reduir-lo i la legislació també treballa en aquest sentit, perquè cada any més de 8 milions de tones de plàstic acaben al mar”. Precisament per això, explica, “hem desenvolupat un tipus de packaging sostenible, que pesa poc i que és fàcil de treballar per aconseguir la flexibilitat o rigidesa necessàries segons les necessitats de les diferents aplicacions possibles”, explica Marfà.

Per al CEO de l’empresa, “és més rellevant que mai treballar des de l’economia circular, considerant l’increment exponencial de plàstics d’un sol ús durant la crisi sanitària provocada per la covid-19”. El biomaterial “és biodegradable tant a la terra com en aigua salada o dolça i no és tòxic per a la fauna marina, sovint víctima dels residus que no es poden reciclar”, assegura Marfà.

Més informació
Un embalatge comestible i biodegradable per acabar amb el plàstic
Creen un robot que separa el plàstic de les deixalles
Avui et destaquem
El més llegit