Micromecenatge per enviar aigua als hospitals

La firma Auara d'aigua embotellada ja ha repartit 65.000 ampolles a centres hospitalaris de Catalunya, Madrid i Castella i Lleó

L'empresa busca arrribar als 50.000 euros L'empresa busca arrribar als 50.000 euros

L'empresa social AUARA, que comercialitza aigua mineral i destina el 100% dels seus dividends a generar aigua potable en països en vies de desenvolupament, ha traslladat temporalment la seva fi social als hospitals espanyols, desbordats per la quantitat de malalts de coronavirus i la seva falta de recursos. A més d'elements de protecció per al personal sanitari, es necessiten ampolles d'aigua d'un sol ús, per a ells i per a donar-les-hi als malalts, minimitzant els riscos de contagi. Per això, la companyia ha llançat la campanya de micromecenatge solidari #AguaparaHospitalesCOVID19, amb la qual anomena a la col·laboració de la ciutadania per a poder continuar donant totes les ampolles que els siguin demandades des dels centres hospitalaris. De moment, porten recaptats 8.050 euros i el seu repte és aconseguir 50.000 euros.

Fins al moment, AUARA ha donat més de 65.000 ampolles d'aigua a gairebé una treitena d'hospitals, entre ells nou de la Comunitat de Madrid, 13 de totes les províncies de Castella i Lleó, i el Vall d’Hebron de Barcelona. En els últims dies, a través de les xarxes socials ha rebut un al·luvió de sol·licituds, i ara demanen ajuda per a poder fer front als costos de les donacions.

“Tot va començar de forma espontània el divendres passat, quan una infermera ens va fer arribar per WhatsApp una petició d'ampolles d'aigua per al seu hospital. Vam fer una publicació en la qual ens vam oferir a donar aigua a altres hospitals. Vam veure que tenim alguna cosa que els nostres malalts necessiten, i vam voler contribuir en la mesura de les nostres possibilitats a millorar la seva situació. Però ja no podem sols. Amb aquesta campanya de micromecenatge demanem ajuda a la població per a poder respondre a tota la demanda que estem rebent. Encara que l'Administració està prenent mesures en aquest sentit, necessitem la col·laboració públic-privada per a cobrir la demanda”, explica Antonio Espinosa de los Monteros, CEO i cofundador de la companyia.

El CEO de AUARA demana "ajuda a la població per a poder respondre a tota la demanda que estem rebent"

La campanya, que s'ha llançat avui a través de la plataforma StockCrowd, permetrà a AUARA cobrir el preu de cost de producció i distribució de les ampolles fins a qualsevol hospital del país amb necessitat. Els ciutadans que desitgin contribuir a la causa podran fer-ho des d'una quantitat mínima de 5€. Cada euro donat suposarà 5 litres d'aigua embotellada per a hospitals.

Més informació
Crida empresarial al Penedès per la falta de material sanitari
Acció empresarial per aconseguir mascaretes sanitàries a l'Anoia
Avui et destaquem
El més llegit