Mouters, el Kayak del 'motosharing' elèctric

La plataforma és el primer comparador de preus de lloguer per a motos i altres vehicles elèctrics compartits

Mouters et permet comparar els preus de lloguer de diferents empreses de 'motosharing' Mouters et permet comparar els preus de lloguer de diferents empreses de 'motosharing'

Si l'Audrey Hepburn i en Gregory Peck repetissin les seves vacances romanes a la Barcelona d'avui, no anirien amb una Vespa, sinó amb una moto d'alguna empresa de motosharing. El món és dels valents (deien les Macedònia); la terra és per a qui la treballa (els zapatistes); i Barcelona és dels vehicles elèctrics (aquesta sí que és meva). En qualsevol cas, el què està clar és que la manera com ens movem està canviant dràsticament i aquesta circumstància és la que volen aprofitar els creadors de Mouters. Bàsicament, la pàgina web que han llançat aquests emprenedors fa d’intermediària entre els conductors i les empreses de lloguer de motos i altres vehicles elèctrics -sí, també bicicletes i patinets-. D’aquesta manera, no només se li permet a l’usuari comparar els preus de diverses empreses alhora, sinó que també s’optimitza tot el procés.

Equip de Mouters

Equip de Mouters: Xavi Juez, Daniel Molero i Sergi Rodríguez

Aquesta nova plataforma de lloguer ha estat concebuda per Xavi Juez, CEO de Mouters. "En Xavi sempre ha viatjat molt i li agrada moure's arreu en moto. Tenint en compte com està evolucionant el transport, ell no entenia que no existís un comparador que reunís tota l’oferta de vehicles elèctrics", explica Sergi Rodríguez, cap de tecnologia de Mouters. A banda d'ells dos, l'equip el completa David Molero, responsable de l'àrea de màrqueting. Tots tres són emprenedors, amics i els culpables de crear, a partir d'una interjecció tan normal com "mou-te en moto", una marca comercial tan especial com Mouters.

Més info: Minimó, l'híbrid de moto i cotxe elèctric que Seat presenta al MWC

5.000 usuaris en tres mesos

De moment, la seva aventura empresarial acaba de celebrar el seu primer any vida amb un total de 5.500 usuaris. "Són xifres modestes, però tot just vam obrir la web a principis de desembre: de fet, en només un mes el percentatge d'usuaris s'ha incrementat un 23%" comenta Molero. Respecte als seus clients, es dirigeixen a dos tipus d'usuaris: individus que necessiten llogar un vehicle durant alguns dies (o mesos) i persones o empreses que busquen un vehicle elèctric de rènting. "La nostra intenció és reforçar el rènting de motos, una modalitat que encara és poc comuna a l'Estat espanyol", explica Molero.

"El rènting de motos encara no està consolidat a Espanya, però volem impulsar-lo", diu Molero

"Estem en fase de preincubació, pel que treballem a un coworking de Barcelona Activa. L'experiència ha estat molt positiva: estar envoltat de tants emprenedors és molt motivador i t'ajuda a fer contactes", diu Rodríguez. Malgrat que acaben d’arrencar, ja han començat a facturar gràcies la comissió que obtenen per cada reserva. El negoci l’han iniciat gràcies a 15.000 euros provinents de recursos propis i ara volen augmentar la seva capacitat gràcies a una ronda de finançament on esperen captar 50.000 euros.

Més info: El patinet s’apodera de la carretera

Pel que fa les perspectives per a aquest any, han començat el 2019 en positiu i amb ganes de créixer: ja han començat a expandir-se a les Illes Balears, on estaran establerts abans de l'estiu i llançaran la seva aplicació abans que acabi l’any.

Més informació
Mateo Buzzi, nou director general de Miró
La descàrrega elèctrica que substitueix el detergent
Cooltra tanca un 2018 sobre rodes
Avui et destaquem
El més llegit