Qbeast tanca la seva primera ronda, de 520.000 euros

La 'spin-off' del Barcelona Supercomputing Center utilitzarà el finançament per triplicar la plantilla, desenvolupar el producte i començar a comercialitzar-lo

El fundador i conseller delegat de Qbeast, Cesare Cugnasco | Europa Press El fundador i conseller delegat de Qbeast, Cesare Cugnasco | Europa Press

La startup barcelonina Qbeast ha tancat la seva primera ronda de finançament, amb la qual ha captat 520.000 euros. Ha estat liderada per Inveready i BStartup de Banc Sabadell, a més de comptar amb altres inversors privats. La spin-off del Barcelona Supercomputing Center (BSC) destinarà els diners a incrementar la plantilla de set a 20 enginyers, amb la finalitat de desenvolupar el producte i aconseguir les seves primeres vendes.

Qbeast ha creat una tecnologia que és capaç d'accelerar el processament de volums elevats de dades sense malbaratar recursos computacionals i energia. Aquesta tecnologia d'indexat multidimensional estadístic permet analitzar grans quantitats de dades en tasques amb big data, fet que permet multiplicar per tres la productivitat dels processos.

Més info: Qbeast, el 'big data' de les startups barcelonines

L'empresa compta actualment amb un prototip que ha estat testat per empreses com CaixaBank, Telefónica i Stellantis en el marc d'un projecte europeu.

Més informació
Un observatori català per preveure les epidèmies amb 'big data'
'Big data' per a la intel·ligència política
Avui et destaquem
El més llegit