Sanifit tanca la ronda de finançament biotecnològic més gran de l'Estat

La startup mallorquina capta 72,2 milions d'euros per investigar contra la calcificació cardiovascular

Sanifit aconsegueix un finançament de 72,2 milions d'euros
Sanifit aconsegueix un finançament de 72,2 milions d'euros

La companyia biofarmacèutica Sanifit aconsegueix tancar una ronda de finançament valorada en 72,2 milions d'euros, la major part dels quals els aportarà Caixa Capital Risc. En concret, la companyia inverteix 55,2 milions d'euros, mentre que les 17 restants corresponen a bons convertibles. Aquesta recaptació és la més gran de la història de la mallorquina Sanifit, una companyia biofarmacèutica centrada en els tractaments per als trastorns progressius de la calcificació vascular, però no només això: també es tracta de la recaptació més gran efectuada per una empresa privada de biotecnologia a l'Estat espanyol.

Més info: La farmàcia reneix com el Fènix

Aquesta recaptació de fons permetrà a Sanifit accelerar el desenvolupament clínic de l'SNF472, la seva innovació principal per tractar l'arterioplatia urèmica calcificant. És una "malaltia rara" i devastadora, amb paraules textuals d'una nota de premsa emesa per la companyia, que causa la mort d'aproximadament el 55% dels pacients en el primer any de diagnòstic. També coneguda com a calcifilaxis, es tracta d'una greu calcificació cardiovascular que bloqueja els vasos sanguinis petits en la pell i el teixit adipós.

L'SNF472 ha complert tots els criteris de valoració primaris i secundaris en pacients amb calcifilaxis i ha rebut la designació de medicament orfe –un medicament destinat a salvar vides de persones amb malalties rares, però que no surt a compte produir-lo comercialment– per part de l'Agència Europea del Medicament (EMA en les seves sigles en angles) i de l'Administració Estatunidenca d'Aliments i Medicaments (FDA en les seves sigles en anglès). Actualment, Sanifit està preparant un estudi pivotal per al seu producte a Europa i Estats Units, que té previst que comenci el quart trimestre del 2019.

L'operació té el suport dels nous inversors Columbus Venture Partners i Alta Life Sciences, a més d'un consorci internacional d'accionistes existents de diversos països: Lundbeckfonden Ventures (Dinamarca), Ysios Capital (Espanya), Forbion Capital Partners (Països Baixos), Gilde Healthcare (Països Baixos), Andera Partners (França) i HealthEquity (Espanya), a banda de diversos particulars. En la seva nota de premsa, Sanifit també es complau d'anunciar que Guy Paul Nohra, en representació de l'abans citada Alta Life Sciences, i Damià Tormo, de la també citada Columbus Venture Partners, s'uniran a la junta de l'empresa com a directors no executius.

Més Informació
La farmàcia que sempre tenia la porta oberta
Medicina genètica: què permet avaluar i quins beneficis té?
L'art de la cirurgia: talent i innovació
Avui et destaquem
Comentaris