Les startups catalanes donen feina a 13.800 persones

Del total de treballadors de les 1.300 empreses emergents de Catalunya, un 26% són estrangers

Creix el nombre de startups catalanes Creix el nombre de startups catalanes

Catalunya compta actualment amb un total de 1.300 startups que generen 13.800 llocs de treball. Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en el marc de la trobada anual de la plataforma Barcelona&Catalonia Startup Hub creada per Acció. L'any passat, aquest mateix estudi va detectar un total de 1.200 startups que donaven feina a 11.700 persones, la qual cosa suposa un increment del 8,3% en el nombre d'empreses emergents i un augment del 18% en la generació de llocs de treball.

Segons les dades de la plataforma, les empreses emergents catalanes donen feina a 13.820 persones, de les quals un 26% són treballadors estrangers. Destaquen principalment treballadors d’Europa Occidental (46%), Amèrica del Sud (26%), Europa Oriental (9%), la zona d’Àsia-Pacífic (7%), Àfrica-Orient Mitjà (6%) i Amèrica del Nord (6%), tal com informen en un comunicat.

Aquests empleats estrangers es dediquen principalment a àrees de tecnologia (27%), vendes (22%), gestió i estratègia (20%) i operacions (17%). En el cas dels fundadors, un 15% d’ells provenen d’altres països, i el 38% d’ells ja havien creat altres empreses prèviament.

Per sectors, la majoria de startups catalanes estan relacionades amb les tecnologies vinculades a la indústria 4.0 (un 17% del total), seguides per les ciències de la vida (13%) i el mòbil i software (11%). El principal model de negoci per aquestes empreses és l’ecommerce o Marketplace (45%), per davant del desenvolupament i manufactura (23%), el software com a servei (SaaS) (22%) i la subscripció (20%).

D’altra banda, quant a finançament, tres de cada quatre startups catalanes obté recursos privats. En concret, el 21% ha rebut rondes d’inversió superiors al milió d’euros.

Un hub de startups

Barcelona se situa com el primer hub de startups del sud d’Europa en nombre de startups i en cinquena posició a tot Europa després de Londres, Berlín, París i Amsterdam. De fet, Barcelona està considerat tercer hub preferit per als​ creadors de startups, ja que un 20% dels fundadors europeus triaria aquesta ciutat per establir-hi la seva empresa emergent per darrere de Londres i Berlín. 

Més informació
Les 1.200 startups catalanes generen 11.700 llocs de treball
Les startups neixen i romanen a Barcelona
4YFN, emprenedors 'made in Barcelona'
Avui et destaquem
El més llegit