Total Safe Pack, innovació de cartró

L'empresa del Baix Llobregat aconsegueix desenvolupar una caixa de cartró que evita el trencament de les ampolles de vidre durant el seu transport

Una de les caixes protectores de Total Safe Pack Una de les caixes protectores de Total Safe Pack

Aquest Nadal Nintendo llançava a l'Estat espanyol Nintendo Labo, un lot d'accessoris de cartró que dóna a les seves consoles l'aparença d'una joguina tradicional. Aquesta nova aproximació al món del videojoc té el mèrit de fer servir un material sostenible, barat i quotidià per innovar, el mateix que ha fet Total Safe Pack. Aquesta empresa de l'Hospitalet de Llobregat no es dedica al món del joc, sinó de la logística, però també té el cartró com a material de capçalera. Concretament, produeixen caixes fetes (òbviament) amb aquest material, les quals garanteixen que les ampolles de vidre no es trenquin durant l'enviament.

Més info: Or, mirra i robots: les novetats tecnològiques que porten els Reis d'Orient

"La gent té molt assumit que, quan envies una cosa de vidre, aquesta es pot trencar. Està tan interioritzar que ningú hi acabava de posar solució", explica David Gorgues, CEO de Total Safe Pack. Després de més de trenta anys al sector de la logística, Gorgues va decidir posar punt i final a l'altíssim percentatge de trencadisses que registren les empreses de transport, especialment des de l'eclosió de les vendes per internet i l'ecommerce. De fet, segons asseguren al seu LinkedIn, gràcies al disseny de Gorgues, han aconseguit reduir en un 95% els danys a les ampolles de cervesa, vi i oli.

"El trencament d'apolles de vidre durant els enviaments estava tant assumit que ningú hi posava solució", diu Gorgues

La sostenibilitat, clau de l'èxit

Però, fins ara no existien altres opcions? Sí, però totes elles presentaben problemes relacionats amb la sostenibilitat. “Per mi era molt important posar l’accent a fer servir un material ecològic, ja que les altres opcions al mercat estaven basades en el plàstic o el polietilè, el qual no només és molt contaminant, sinó que ocupa molt espai”, explica Gorgues. De moment, l'aposta de Total Safe Pack ha tingut molt bona rebuda a l’Estat espanyol i el 2018 van facturar un milió d’euros, una suma gens menyspreable per una empresa que va començar la seva activitat el 2015 amb un capital de 50.000 euros provinents de recursos propis. A més a més, tota la producció es local i reparteixen la seva activitat entre l'Hospitalet de Llobregat, on tenen les oficines, i Sant Sadurní d'Anoia, on produeixen les caixes.

Pel que fa als clients, es dirigeixen a tres tipus de públic, les botigues en línia, els productors que venen directament als seus establiments i les companyies de transport, els quals poden escollir entre quatre tipus d'embalatges segons el número d'ampolles que es vulguin transportar, el preu i rapidesa de muntatge. Al detall, cada caixa té un preu de tres euros, però Gorgues assenyala que, en ser una economia d'escala, el preu final depèn de la mida l'encàrrec. Pel que fa a les seves perspectives més immediates, l'objectiu del 2019 és internacionalitzar i consolidar l'aposta a l'Estat espanyol. “La fita  és replicar el model a altres països, prioritzant aquells on la producció de vi, oli i cervesa és més important, malgrat que tenim voluntat d’arriba arreu”, afirma Gorgues. Amb aqest objectiu, actualment des de Total Safe Pack cerquen inversors que els ajudin a accelerar el procés.

Més informació
El consumidor de vi tria el suro
El consum de vi català supera a La Rioja als restaurants de Catalunya
La cervesa artesanal ja és el nou vi
Avui et destaquem
El més llegit