El consum de vi català supera a La Rioja als restaurants de Catalunya

Les denominacions d’origen catalanes suposen un 35’71% de la demanda

Presentació de les xifres de consum de vi català a Catalunya | M.R.F. Presentació de les xifres de consum de vi català a Catalunya | M.R.F.

Per primera vegada el vi català és el més consumit en restaurants de Catalunya per sobre del vi de La Rioja. Aquesta és una de les dades que ha presentat l’Incavi sobre el consum de vi a Catalunya l’any 2017 i que es desprèn de l’informe Nielsen. Així, totes les denominacions d’origen catalanes durant el 2017 suposen un 35’71% del consum, mentre que el vi de La Rioja suposa, ells sola, un 27’13%.

L’increment registrat en el consum de vi català respecte el 2016 és del 2’52%. Una xifra que segons el director de l’Incavi, Salvador Puig, “mostra una tendència a l’alça per la feina ben feta de tots els actors del sector vitivinícola català, però també que encara queda molta feina a fer”. "Fins que no arribem al 50% del consum de vi català no podem estar contents i satisfets del tot", ha afegit.

Entre les tres denominacions d’origen més consumides a Catalunya, la primera és Rioja amb un 27’13%, la segona és la DO Catalunya amb un 11’79% i la tercera és la DO Penedès amb un 10’91%. 

Pel que fa al consum de vi català a la resta de l’Estat durant el 2017, ha experimentat un lleuger descens, però no remarcable malgrat les crides al boicot que s’havien fet des de diversos àmbits. 

Més informació
"Les claus de l'èxit de qualsevol empresa vitivinícola passen per fer un bon vi, parlar anglès i agafar l'avió"
El consum de vi mou 1.140 milions d'euros a Catalunya
Fer turisme amb una copa de vi a la mà
Avui et destaquem
El més llegit