Twitter és el nou ego de Verse

Square, dirigida per Jack Dorsey, compra "el Whatsapp de pagaments"

Jack Dorsey és el fundador de Twitter. | EP Jack Dorsey és el fundador de Twitter. | EP

Era un secret a veus via mòbil i ja s'ha confirmat. Square dirigida pel fundador de Twitter, Jack Dorsey, ha comprat Verse. Es desconeix l'import de l'operació que segons alguns experts podria rondar entre els 30 i els 50 milions d'euros, però sí que se sap que es mantindrà l'autonomia de l'aplicació popularment coneguda com "el whatsapp de pagaments" i molt centrada en el seu creixement a Europa.

El CEO de Verse i exdirectiu de Google o Yahoo, Bernardo Hernández, s'incorporarà al consell de Square i el negoci de Verse amb un milió d'usuaris i 500 milions d'euros transaccionats s'integrarà a Cash App que és un servei de pagament mòbil. El seu sobrenom és "l'Amazon de les finances". Per noms no serà... Es tracta de la primera operació de la fintech de Jack Dorsey a l'Eurozona en el que suposa tot una declaració d'intencions dels seus plans d'expansió. Objectiu: destronar Bizum?

Més info: Hernández: "M'agraden els emprenedors amb ego... Santa Teresa i Jesucrist en tenien molt"

Hernández ja ha valorat públicament l'operació: "L'octubre de 2013 vaig fer el meu primer pagament a Cash App i des de llavors he somniat amb algo similar a Europa. Des d'avui, Verse ajudarà a complir aquest somni. Orgullós i il·lusionat d'incorporar-me a la família de Square". 

Verse es va convertir el juny de 2019 en la primera fintech espanyola de pagament en obtenir una llicència per part del Banc de Lituània i operar així no només a Lituània, sinó en la totalitat de l'Espai Econòmic Europeu. Casualitat o no, Google també va triar Lituània com a hub per a les seves operacions fintech. 

El gran fantasma del passat de Verse és la sortida l'any 2017 dels tres fundadors Álex Lopera, Borja Rosell i Darío Niewenhuis. Dos d'ells treballen ara a la startup Akiles. En un First Tuesday amb l'inversor Carlos Blanco d'ara fa uns mesos, Hernández s'autodefinia com una persona competitiva i amb ganes de guanyar diners i va assegurar que als cofundadors els hi va fallar "la integritat i la joventut". 

Hernández: "Tot ho fas per ego. Quan inverteixo en emprenedors, m'agraden aquells que tenen ego... Sóc molt lluitador i prefereixo demanar perdó que permís"

Fonts de VIA Empresa alerten que a Verse s'aplicava "la picaresca" i "filosofies d'inversió que no es complien". En tots els divorcis, sempre hi ha crisi. 

Tornant a la conversa entre Hernández i Blanco: "Tot ho fas per ego. Què és l'ego? L'ego ets tu ben entès. Quan inverteixo en emprenedors, m'agraden aquells que tenen ego... Sóc molt lluitador i prefereixo demanar perdó que permís". "Santa Teresa de Calcuta o Jesucrist tenien molt ego, una personalitat molt forta per ser generosos i solidaris", afegia el CEO de Verse.

Ara, el nou ego de Verse és Twitter i el seu ocell blau. 

Més informació
Verse ja pot operar en tot l'Espai Econòmic Europeu
Avui et destaquem
El més llegit