Verse ja pot operar en tot l'Espai Econòmic Europeu

La startup capta 7 milions per internacionalitzar-se i es converteix en la primera 'fintech' de pagaments de l'Estat a obtenir una llicència del Banc de Lituània

L'equip de Verse L'equip de Verse

Verse és la primera fintech de pagaments espanyola a obtenir una llicència per part del Banc de Lituània (Lietuvos Banka), que l'autoritza a operar no solament a Lituània, sinó en la totalitat de l'Espai Econòmic Europeu, segons han informat en un comunicat. Gràcies a aquesta llicència, Verse podrà gestionar les transaccions del dia a dia dels més de cinc-cents mil millennials que ja utilitzen la seva plataforma, sense cap suport de la seva infraestructura en la banca tradicional.

Més info: Verse, el WhatsApp dels pagaments

Amb aquesta llicència, Verse se suma a gegants d'internet com Google que han triat Lituània com a hub per a les seves operacions fintech. Operar legalment des de Lituània "ens permetrà tenir llibertat d'acció en tots els països europeus, a més de donar-nos accés a la infraestructura de pagaments instantanis de la UE. Lituània ha creat l'ecosistema fintech més ágil i eficient de tot Europa", explica Bernardo Hernández, president i CEO de Verse.

Des que fa 18 mesos, Hernández, emprenedor i exexecutiu de Google i Yahoo, es fes càrrec de la companyia com a CEO i president, Verse ha multiplicat per vuit el nombre d'usuaris que fan transaccions cada mes. Aquest increment ha permès que Verse hagi multiplicat per 17 el volum de transaccions realitzades en l'últim any i mig, aconseguint un volum total transaccionat de 150 milions d'euros.

Jugar a la revolució fintech

"És un moment crítica per als diners i la tecnologiia. L'eliminació dels intermediaris en la relació entre el proveïdor i el consumidor que hem vist en altres indústries com les telecomunicacions o els mitjans de comunicació, ha arribat a la banca. Disrompre la relació directa entre els bancs tradicionals i el consumidor final serà el catalitzador de la revolució fintech i, a Verse, apostem per ser un jugador clau en aquest canvi", assegura Hernández.

Aquesta aprovació de la llicència europea de pagaments coincideix amb el tancament la ronda de finançament seed de Verse per valor de 7 milions d'euros, liderada per Greycroft Partners LLC i amb inversors internacionals com Expon Capital, Nikesh Arora, Alan Patricof, Martin Varsavsky, David Stern i Charlie Songhurst. Amb aquest capital aquesta App s'expandirà a altres mercats europeus com Itàlia, França i Portugal.

Verse també llança el seu producte de QR per a comerços i entre particulars. Amb aquesta nova funcionalitat pagar serà tan senzill com apuntar la càmera del teu mòbil a un QR, convertint el pagament per mòbil "en una cosa extraordinàriament ràpida". Aquesta forma de pagament ja és un estàndard en molts països asiàticos on empreses com Alipay o WeChat compten ja amb milers de milions usuaris.

Els més de 500.000 usuaris registrats ja han mogut més de 150 milions d'euros fins avui i 9 de cada 10 transfereix el 25% del seu nómina a Verse per, des d'allà, pagar les despeses del dia a dia com un sopar de parella, un regal d'aniversari o un viatge d'amics del cap de setmana.

Més informació
Verse tanca una de les majors rondes de l'Estat
Whatsapp vol fer un Verse a l'Índia
Avui et destaquem
El més llegit